آشنایی با روش‌های مختلف حذف کلر از آب آشامیدنی

حذف کلر از آب آشامیدنی

آشنایی با روش‌های مختلف حذف کلر از آب آشامیدنی

امتیاز بدهید

آیا با روش‌های حذف کلر از آب آشامیدنی آشنایی دارید؟
برای همه ما شاید حتی برای یکبار این موضوع پیش آمده باشد، که طعم و بوی کلر را در آب آشامیدنی احساس کنیم. در سراسر جهان برای گندزدایی آب از کلر استفاده می‌گردد، اما باید طوری مصرف شود که اثری از طعم و بوی آن در آب باقی نماند. در بسیاری از مواقع برای سلامت نمودن آب، مصرف مقادیر بسیار زیادی از کلر غیر قابل اجتناب می‌گردد.

حال ممکن است آب آشامیدنی مصرفی ما بعد از طی کردن مراحلی در تصفیه خانه‌های اصلی، هنوز به مقدار خیلی کمی کلر آلوده باشد. این مقدار را از طعم و بوی آن متوجه خواهیم شد. کلرهایی که در آب باقی می‌مانند، باعث تولید مواد آلاینده آلی می‌گردند که این مواد برای سلامتی مضر می‌باشند. در این مطلب قصد داریم تا روش‌های حذف کلر از آب آشامیدنی را به شما آموزش دهیم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه بوده و نهایت استفاده را ببرید.

کلر چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم در مورد روش‌های حذف کلر از آب حرف بزنیم، بهتر است با خود کلر آشنا شویم. کلر یکی از عناصر اصلی و اساسی شیمیایی در صنعت تصفیه آب است. کلر در حالت‌های مایع، گاز و  جامد مورد استفاده و مصرف قرار می‌گیرد. کلر در حالت‌های گاز به سیستم تنفسی آسیب می‌ر‌ساند و در حالت مایع، موجب سوختن پوست می‌گردد. پس این ماده خطرناک اگر به صورت اصولی مورد مصرف قرار نگیرد، آسیب‌رسان خواهد بود.  این ماده شیمیایی برای تصفیه آب، به عنوان گند زا در سفید کننده‌ها، گاز خردل و بسیاری از محصولات کاغذی به کار برده می‌شود.

اهمیت وجود کلر در آب آشامیدنی

ماده کلر یک خاصیت ضدعفونی کننده و گندزدایی بسیار بالایی دارد. به همین دلیل با ویروس‌ها، باکتری‌ها و انگل‌ها در آب‌های فاضلابی مبارزه کرده و آنها را از بین می‌برد. بعد از اینکه مواد آلاینده و آلودگی‌های آب به وسیله کلر از بین رفت مقدار بسیار زیادی از کلر در آب باقی می‌ماند که موجب ایجاد مشکلاتی نظیر بیماری پوستی، ریزش مو و سرطان خواهد شد، پس بهتر است با شیوه‌ها و روش‌های مختلفی به حذف کلر از آب آشامیدنی اقدام نمود.

روش‌های حذف کلر از آب آشامیدنی

یکی از نگرانی‌هایی که افراد مدام با آن مواجه می‌شوند، وجود کلر در آب‌های آشامیدنی می‌باشد. پس باید به روش های مختلفی آن را حذف کرد. در این بخش به بررسی روش‌های مختلف حذف کلر می‌پردازیم.

روش‌های حذف کلر از آب آشامیدنی
روش‌های حذف کلر از آب

حذف کلر به وسیله جوشاندن آب‌ها

روش‌های متفاوتی در حذف کلر از آب وجود دارد، که ساده‌ترین آن جوشاندن آب است. این روش را به راحتی می‌توان حتی در منزل انجام داد. با جوشاندن و تحت حرارت قرار دادن آب‌ها مقدار بسیار زیادی کلر از بین خواهد رفت. این روش، گزینه بسیار مناسبی برای مقدار کم آب می‌باشد. از این روش در تصفیه خانه‌ها استفاده نمی‌گردد. زیرا به مصرف انرژی بالا احتیاج خواهد داشت. همچنین تبخیر با حرارت بالا در تصفیه خانه‌ها انجام نمی‌شود، چون مقدار بسیار زیادی آب تبخیر می‌گردد که با توجه به بحران خشکسالی روش ایده آلی نخواهد بود.

از بین بردن کلر با ویتامین c

یکی دیگر از روش‌های ساده و رایج در کلر زدایی آب، استفاده از قرص‌های ویتامین c و آبلیمو است.  برای حذف کلر از آب آشامیدنی کافی است، که بعد از عملیات کلرزنی مقداری قرص ویتامین c یا آبلیمو را در آب بریزید. به عنوان مثال برای کلر زدایی در یک لیتر آب، سه قطره آبلیمو قرار دهید، تا به راحتی به حذف کلرها اقدام نمایید. میزان مصرف ویتامین سی، به اندازه آب و حجم آن تعیین می‌شود. پس روش خوبی برای تصفیه خانه‌ها یا آب در حجم بالا نخواهد بود. زیرا مقرون به صرفه نیست.

به کار بردن کربن اکتیو

کربن‌هایی که در چوب و استخوان وجود دارند، بعد از حرارت دهی در کوره‌ها یا تماس با مواد شیمیایی به کربن اکتیو یا کربن فعال تبدیل می‌گردند. این مواد، قدرت بسیار خوبی در تصفیه آب دارد. در بسیاری از مواقع برای از بین بردن کلر آب از این کربن اکتیو استفاده می‌گردد. با استفاده از این روش مقدار بسیار زیاد کلر حذف می‌شود. در این روش باید به صورت دوره‌ای حتما کربن اکتیوها استفاده گردند تا بی‌اثر نشوند.

قرار گرفتن آب در هوای آزاد از دیگر روش‌های حذف کلر از آب آشامیدنی

یکی دیگر از راه‌های کاهش یا حذف کلر، قرار دادن آب در معرض نور خورشید یا هوای آزاد است. کلر به راحتی با هوا ترکیب شده و واکنش نشان خواهد داد. برای استفاده از این روش می‌توان آب را چند ساعت در ظرف‌های باز گذاشته تا کلرهای آن کاهش پیدا کند. یکی از عیب‌های این روش صرف مدت زمان زیاد است. در این مدت ممکن است، آلودگی دیگری به آن اضافه گردد. پس بهتر است روش‌های دیگری را جایگزین نمود.

استفاده از اولترافیلتراسیون

اولترافیلتراسیون یکی دیگر از روش‌های صنعتی برای حذف کلر از آب آشامیدنی است. این فیلتر از ممبران‌هایی با منافذ کوچک تشکیل شده است، که اجازه عبور و مرور به کلر و یون را نخواهد داد. پس نانو فیلتراسیون و میکروفیلتراسیون در این حیطه بسیار خوب عمل خواهند کرد.

حذف کلر از آب آشامیدنی به روش اسمز معکوس
حذف کلر از آب به روش اسمز معکوس

حذف کلر از آب آشامیدنی به روش اسمز معکوس

هر کدام از روش‌هایی که در بالا ذکر کردیم، اصولاً برای آب با مقدار کم کاربرد دارد. به همین دلیل در محیط‌های صنعتی و بزرگ قابل استفاده نیستند. برای حذف آب‌های صنعتی بهتر است، از تجهیزات اسمز معکوس بهره برد. روش‌های اسمز معکوس، ممبران‌هایی با منافذ بسیار کوچک هستند، که امکان عبور و مرور یون‌ها را نخواهند داد، به همین دلیل آب‌هایی که از این غشا عبور می‌کنند، فاقد کلر هستند. با اسمز معکوس علاوه بر حذف کلر، سایر آلاینده‌های موجود در آب هم حذف خواهند شد و در نهایت موجب افزایش کیفیت خروجی آب می‌گردد.

استفاده از متابی سولفیت

یکی دیگر از روش‌هایی که برای پاکسازی آب از کلر به کار برده می‌شود، متابی سولفیت است. قرص‌های متابی سولفیت به وسیله ظرف‌های مخصوصی در آب قرار می‌گیرند و به درون آب تزریق می‌شوند. این عمل باعث از بین رفتن کلر می‌گردد.

حذف کلر به وسیله دستگاه تصفیه آب

دستگاه‌های تصفیه آب دارای فیلترهای مخصوص و مختلفی هستند، که سرب، میکروب، کلر و پاتوژن‌ها را از آب برطرف می‌کنند. با استفاده از این دستگاه تصفیه، بهترین کیفیت را تجربه خواهید کرد. این دستگاه‌ها دارای مراحل متفاوتی هستند که در هر مرحله قسمتی از آلودگی‌ها را پاک می‌کنند.

جمع بندی نهایی

کلر یک عنصر سبز رنگ است که خاصیت میکروب کشی فراوانی دارد. این عنصر کاربرد بسیار فراوانی در صنعت و زندگی روزمره دارد. اما کلر به همان اندازه که مفید است، دارای یک سری مضراتی نیز می‌باشد. به همین دلیل باید روش‌هایی برای حذف آن در نظر بگیریم. در این مقاله تلاش کردیم تا روش‌های متعددی را برای حذف کلر از آب آشامیدنی در اختیار شما قرار دهیم.

لازم به توضیح است که در صورت تمایل برای تهیه انواع مختلف دستگاه تصفیه آب صنعتی می‌توانید با شرکت سپاهان پالایش تماس بگیرید. کارشناسان ما همواره آماده پاسخگویی به پرسش‌های شما در زمینه طراحی، خرید و تامین قطعات این دستگاه‌ها هستند.

تماس فوری: 09132101634

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *