چربی گیر فاضلاب ، اهمیت استفاده از آن و انواع آن را بیشتر بشناسید

چربی گیر فاضلاب

چربی گیر فاضلاب ، اهمیت استفاده از آن و انواع آن را بیشتر بشناسید

2/5 - (1 امتیاز)

امروزه شهرها به دنبال تلاش برای کم کردن مقدار ورود چربی و روغن، به شبکه انتقال فاضلاب‌ها هستند. در کشور ایران هم با توجه به گسترش ایجاد شبکه، استفاده از چربی گیر، یک امر ضروری به حساب می‌آید. در صنایعی که فاضلاب‌های آنها حاوی مواد چربی هستند، طبق استانداردهای تخلیه فاضلاب در محیط زیست بهتر است، چربی گیر فاضلاب نصب شود. چربی و روغن‌های محلول و غیر محلول در آب، عمدتاً باعث بروز سه مشکل اساسی از جمله، گرفتگی شبکه داخلی و خارجی، گرفتگی روزنه‌های چاه و مختل شدن فرآیند بیولوژیک می‌شود. در این مقاله قصد داریم تا در مورد اهمیت استفاده از چربی گیر در تصفیه فاضلاب و انواع مختلف آن صحبت کنیم.

چربی گیر فاضلاب چیست؟

چربی گیر یا گریس تراپ، در بعضی کشورها معروف به دگریسر است. این وسیله، دستگاهی است که روی راه لوله خروجی از مراکز تولید فاضلاب چرب، نصب می‌شود. این دستگاه با کاهش سرعت و خنک کردن چربی، باعث گرفتن چربی و تصفیه پساب می‌گردد.

چربی‌هایی که در فاضلاب‌ها موجود هستند به علت داشتن ساختاری مولکولی پیچیده و سنگین به سختی در مسیر لوله‌ها حرکت می‌کنند و به جداره چاه یا لوله‌های انتقال فاضلاب‌ها می‌چسبند. این امر باعث گرفتگی و انسداد لوله و چاه جذبی دفع فاضلاب می‌‌گردد. برای جلوگیری از بروز همچین مشکلاتی بهتر است، از سیستم چربی گیر در جمع آوری چربی‌ها استفاده شود.

سیستم‌های چربی گیر یک حوضچه آرامش یا سکون، برای تعلیق چربی و روغن می‌باشند. این محصولات به منظور به تله انداختن چربی و مواد جامد، قبل از ورود به سیستم اگوی فاضلاب و یا چاه جذبی طراحی می‌شوند. سیستم‌های چربی گیر فاضلاب در سال ۱۹۹۳ برای بار اول در پالایشگاه‌های آمریکا و به مرور در بسیاری از نقاط دنیا مورد استفاده قرار گرفت.

انتخاب روش مناسب چربی گیری در تصفیه فاضلاب

جداسازی روغن در تصفیه فاضلاب و انتخاب روش چربی گیری به عوامل متعدد و متنوعی بستگی دارد که در ادامه به چند مورد از روش‌های چربی گیری اشاره خواهیم کرد:

  • اگر حجم فاضلاب‌های ورودی کم باشد و قطر دانه‌های روغن زیاد و همچنین غلظت روغن‌ها زیادتر از حد معمول باشد، بهتر است از پکیج چربی گیر ثقلی که شامل API و CPI است در تصفیه فاضلاب استفاده گردد.
  • اما اگر حجم غلظت روغن زیاد باشد و قطر دانه‌های روغن کوچک باشد، در این حالت بیشتر از روش چربی گیر با هوای فشرده یا همان DAF در تصفیه فاضلاب استفاده می‌گردد.
  • در حالت سوم، اگر ذرات روغن و چربی در تصفیه فاضلاب قابل هضم در فرایند بیولوژیکی باشند و غلظت روغن و چربی در پساب‌ها کم باشد، از روش‌های بیولوژیکی استفاده می‌شود، که در ادامه به بررسی این روش‌ها می‌پردازیم.

چربی گیری ساده CPI و API در تصفیه فاضلاب

در روش چربی گیری ساده یا ثقلی، فاضلاب‌ها را برای مدت طولانی در حوضچه‌ای نگهداری می‌کنند. در این روش، ذراتی که وزن مخصوص آن از وزن مخصوص سیال کمتر باشد، به سطح حوضچه منتقل می‌شوند و سپس توسط کفپوش‌ها جمع می‌گردند. از این روش برای شناورسازی روغن‌های دانه درشت و معلق استفاده می‌کنند. در طراحی و ساخت تصفیه فاضلاب به روش CPI از صفحات مدیا با فواصل چند سانتی استفاده می‌شود. از مزایای استفاده از روش CPI اشغال کردن فضای بسیار کمی نسبت به بقیه روش‌هاست. همچنین از نظر هزینه نگهداری بسیار کم هزینه هستند. از آنجایی که این روش هیچ گونه قطعه متحرکی ندارد از نظر بهره‌وری بسیار عملکرد خوبی دارند.

مقاله پیشنهای در مورد روش‌های تصفیه فاضلاب

درباره برکه تثبیت فاضلاب چه می‌دانید؟

چربی گیری با هوای محلول DAF

پایه و اساس کار سیستم‌های چربی گیری پیشرفته DAF، از طریق ورود حباب‌های هوای تحت فشار در داخل فاز مایع است. حباب‌های هوا به مواد و ذرات چربی در فاضلاب‌ها می‌چسبند. نیروهای شناور بین ذره های چربی و حباب‌های گاز بسیار زیاد است و نیروهای شناوری موجب می‌گردد که چربی‌ها به سمت بالا، منظور سطح فاضلاب صعود کنند. روش چربی گیری با هوای محلول به دو صورت امکان پذیر است که به شرح ذیل می باشند:

  • هنگامی که Tss فاضلاب‌ها بسیار زیاد باشد، روش چربی گیری با هوای فشرده و انعقاد شیمیایی در تصفیه فاضلاب به کار برده می‌شود.
  • هنگامی که Tss فاضلاب کم باشد، از روش چربی گیری با هوای فشرده DAF استفاده می‌گردد.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه چربی گیر مناسب، می‌توانید با شماره زیر تماس بگیرید:

تماس فوری: 09132101634

چربی گیر فاضلاب
سیستم و فرایند چربی گیری

سیستم‌های گرفتن چربی فاضلاب آشپزخانه صنعتی و رستوران ها

فاضلاب های رستوران، آشپزخانه‌های صنعتی و تالارها، دارای مقدارهای بسیار زیادی چربی و انواع روغن است. این چربی‌ها دارای ساختار مولکولی بسیار قوی و سخت هستند. به همین دلیل توسط میکروارگانیسم‌های هوازی یا بی هوازی قابل تجزیه نمی‌باشند. با این اوصاف فاضلاب رستوران‌ها را نمی‌توان بدون استفاده از سیفون چربی گیر به شبکه‌های فاضلاب هدایت کرد. زیرا این امر باعث آلودگی محیط زیست و گرفتگی فاضلاب می‌شود.

برای جدا کردن چربی و روغن از فاضلاب آشپزخانه‌های صنعتی و رستوران‌ها، از چربی گیر رستوران استفاده می‌کنند. مبنای طراحی دستگاه‌ها بر اساس شناورسازی روغن سبک وزن روی آب می‌باشد. در چربی گیرهای آشپزخانه و رستوران، بعد از ورود به فاضلاب‌ها از سبد آشغال‌گیرها که از جنس پلی اتیلن یا فایبرگلاس هستند، عبور می‌کنند. تا مواد درشت از فاضلاب‌ها جدا شوند. سرعت عبور جریان پساب‌های رستوران بسیار کم هستند و در حدود ۵۰ گالن بر دقیقه می‌باشد.

نحوه کارکرد دستگاه‌های گیرنده چربی

سیستم‌های چربی گیر همانند یک مخزن هستند، که فاضلاب‌های گرم از سینک آشپزخانه وارد آنها می‌شود و بر مبنای اصول گرانشی عمل می‌کنند. با وارد شدن فاضلاب‌های گرم به این دستگاه‌ها، آنها همانند یک حوضچه آرامش کار می‌کنند‌. به این صورت که آب را در خود نگه می‌دارند و تا زمانی که چربی‌ها از فاضلاب جدا نشدند، آن را کنترل می‌کنند. سرعت جریان فاضلاب‌های خروج از رستوران و آشپزخانه‌های صنعتی به وسیله یک بافل یا دیوایدر که جریان فاضلاب را کند می‌کند، کنترل می‌گردند. در ادامه با فرآیند هیدرولیز ذرات جامد در اثر واکنش با آب تجزیه می‌گردند.

انواع چربی گیر فاضلاب

چربی گیرها دسته‌بندی بسیار متفاوتی دارند. در اولین دسته‌بندی با توجه به جنس بدنه دستگاه، به انواع فایبرگلاس، استیل، کامپوزیتی، پلی اتیلن تقسیم می‌گردند. در ادامه به بررسی انواع آن می‌پردازیم.

چربی گیر کامپوزیت

چربی گیرهای کامپوزیت با مواد اولیه پلی اتیلن ساخته می‌شوند. علت استفاده از این جنس، مقاومت بسیار بالای آن در مقابل انواع مواد شیمیایی در برابر شستشوی ظروف و همچنین راحتی تولید آن است. به دلیل وجود همین مزیت‌ها ابن نوع چربی گیر، در بین کارشناسان و کاربران تصفیه فاضلاب مورد توجه خاصی قرار گرفته است.

مزیت‌های مدل کامپوزیت

از مزیت‌های مدل کامپوزیت، می‌توان به سطح صاف برای تمیز کردن کامل و آسان آن اشاره کرد. همچنین این نوع، دارای طول عمر مفید بالای ۵۰ سال است. این مدل یک چربی گیر ایده آل برای هتل‌ها، رستوران‌ها و آشپزخانه‌های تجاری است. در این مدل از مواد کاملا قابل بازیافت استفاده می‌شود. نصب این دستگاه‌ها بسیار آسان است و بدون تعمیر و با حذف کردن گاه به گاه، به راحتی کار می‌کنند. کامپوزیت دارای دیسک‌های کنترل جریان ورودی قابل جابجایی است. همچنین دارای مهر و موم مضاعف برای جلوگیری از بوی احتمالی آن می‌باشد.

مقاله پیشنهای در مورد روش‌های تصفیه فاضلاب

آشنایی با فرایند انعقاد و لخته سازی در تصفیه فاضلاب

چربی گیر استیل ضد زنگ

این نوع چرب گیر فاضلاب یکی از بهترین انواع از این محصول در سراسر جهان محسوب می‌گردد. اما به دلیل بالا بودن هزینه‌های ساخت و تولید، دیگر امروزه مورد توجه خریداران نمی‌باشد. در اینجا به مزایای این دستگاه به صورت تیتر وار اشاره می‌کنیم:

  • از بین بردن بوی ناخواسته فاضلاب
  • به حداقل رساندن هزینه‌های تمیز کردن یا زهکشی
  • مهر و موم کردن هوا
  • بهترین نوع چربی گیر به خاطر مکانیزم بسیار بالا و قوی در جداسازی فاضلاب
  • مقاومت بالا در مقابل دمای پساب خروجی

به دلیل استیل بودن اتصالات به هیچ وجه امکان خورندگی ندارند.

چربی گیر فاضلاب
انواع چربی گیر

چربی گیر بتنی

این مدل یکی از قدیمی‌ترین نوع دستگاه می‌باشد. در این روش به منظور ساخت بدنه از سیمان‌های تیپ ۵ یا ضد سولفات استفاده می‌گردد. به خاطر بالا بودن قدرت تجزیه باکتری بی‌هوازی این نوع سیمان هم در برابر خوردگی، دوام نمی آورد.

چربی گیر فایبرگلاس

درست است که چربی گیر بتن با خورندگی بالایی دست و پنجه نرم می‌کند، اما فایبرگلاس این مشکلات را ندارد. چربی گیر فایبرگلاس دارای ویژگی چربی گریز یا آب دوست می‌باشد. این نوع چربی گیر بهترین گزینه برای گرفتن چربی‌ها در فاضلاب است.

چربی گیر پلی اتیلن

یکی دیگر از انواع حوضچه‌های چربی که در سراسر جهان تولید و استفاده می‌شوند و در اختیار کارفرمایان قرار می گیرند، پلی‌اتیلن‌ها هستند که مقاومت مکانیکی بسیار بالایی در مکان‌های پر تردد وسایل نقلیه دارند.

خرید انواع چربی گیر و پکیج تصفیه فاضلاب در اصفهان

در این نوشتار با اهمیت استفاده از چربی گیر فاضلاب و کارکرد آن و انواع مختلف آن آشنا شدیم. استفاده از انواع چربی گیر می‌تواند تاثیر پساب فاضلاب‌ها و چربی‌های موجود در  آن بر محیط زیست را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. البته این امر تحت تاثیر نوع روش تصفیه فاضلاب نیز قرار می‌گیرد. در نتیجه به‌منظور، دستیابی به نتایج مطلوب و وارد کردن کمترین آسیب به محیط زیست، لازم است که از پکیج‌های تصفیه فاضلاب که با نوع صنعت و کسب و کار شما متناسب هستند، استفاده کنید و در این زمینه لازم است که حتما از افراد متخصص کمک و مشاوره بگیرید.

در این ارتباط ما به شما شرکت سپاهان پالایش را پیشنهاد می‌کنیم. این شرکت عرضه کننده انواع پکیج تصفیه فاضلاب در اصفهان از جمله پکیج‌های فلزی و قابل حمل تصفیه فاضلاب، پکیج‌های تصفیه فاضلاب بیمارستانی و انواع قطعات و تجهیزات آنها است. بعلاوه، مشاوران این مجموعه آماده پاسخگویی به پرسش‌های شما در زمینه انواع روش‌های تصفیه فاضلاب، بهترین گزینه با توجه به نیاز و بودجه شما و بهترین و مناسب‌ترین نوع چربی گیر فاضلاب برای مجموعه شما هستند.

تماس فوری: 09132101634

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *