دستگاه سختی گیر – انواع، قیمت، خرید و فروش دستگاه سختی گیر رزینی

دستگاه سختی گیر رزینی

دستگاه سختی گیر – انواع، قیمت، خرید و فروش دستگاه سختی گیر رزینی

امتیاز بدهید

دستگاه سختی گیر رزینی آب یک سیستم تصفیه است که برای از بین بردن غلظت کلسیم و منیزیم که باعث ایجاد آب سخت می شود کاربرد دارد. اگر سختی موجود در آب بیش تر از 6 الی 7 گرین (grain) در گالن  یا تقریبا tds=100ppm باشد در مواردی که رسوب گزاری موجب اخلال در سیستم می‌شود دستگاه سختی گیر نیاز می شود. در این نوشتار قصد داریم تا شما را با دستگاه سختی گیر رزینی، روش کار آن و انو.اع آن بیشتر آنشنا کنیم. 

سختی آب چیست؟

برای آشنایی با دستگاه سختی گیر ابتدا بایستی مفهوم سختی آب و سختی کل(TDS) را بیان نمود. می توان گفت سختی کل به دو قسمت سختی موقت و سختی دائم (سختی پایدار و ناپایدار) تقسیم می شود. به طور کلی سختی به وسیله مجموع نمک های کلسیم و منیزیم در آب بیان می شود اگرچه ممکن است شامل آلومینیوم، آهن، منگنز، روی، سولفات و … نیز باشد.

سختی ناپایدار (موقت) یا سختی کربناتی (Temporary)

که ناشی از وجود  کربنات ها و بی کربنات های کلسیم و یا منیزیم در آب است و بر حسب ppm بیان میشود و اصلاحا سختی آب نامیده میشود. (بر مبنای CaCO3)

سختی پایدار (دائم) یا سختی غیر کربناتی (Permanent)

باقی مانده سختی به علت وجود ترکیبات دیگری از کلسیم و یا منیزیم در آب مانند کلریدها، نیترات‌ها، فسفات‌ها و یا سیلیکات‌های کلسیم و منیزیم، به وجود می‌آید که کربن در آن دخالت ندارد و با یکای ppm (بر مبنای CaCO3) بیان می‌شود. 

منظور از سختی گیر چیست ؟

سیستم دستگاه سختی گیر رزینی

به دستگاه‌هایی که فرایند حذف سختی کل آب، مانند کلسیم و منیزیم و برخی کاتیون‌های فلزی موجود در آب را انجام می‌دهند، سختی گیر می‌گویند. مجموعه کارهایی که باعث حذف یا جایگزینی یونهای سختی آب می شود را سختی گیری می نامیم. این سختی گیری می تواند در غالب سیستم سختی گیر رزینی و یا سیستم های آب شیرین کن صنعتی یا RO و .. باشد. با استفاده از این فرآیند، آبی نرم را در اختیار انواع تجهیزات و  کارخانه‌هایی مانند چرم سازی، صنایع غذایی، نساجی، ساخت دارو و لوازم آرایش قرار می‌دهند.

سختی گیر آب چیست ؟

دستگاه سختی گیر رزینی

سختی گیر آب چیست ؟ به طور عام کلیه فعالیت ها و یا دستگاه هایی که باعث حذف یونهای سخت آب می شود را سختی گیری آب می نامند. از جمله دستگاه هایی که باعث حذف سختی آب می شود سختی گیر رزینی یا دستگاه آب شیرین کن (اسمز معکوس RO ) است البته ناگفته نماند که دستگاه آب شیرین کن کل املاح آب را کاهش می دهد ولی دستگاه سختی گیر رزینی صرفا یونهایی را حذف و معادل آن یونهایی را جایگزین می کند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

مقاله پیشنهای در مورد تصفیه آب و فاضلاب

آب شیرین کن : انواع ، مشخصات فنی ، خرید و قیمت آب شیرین کن

تفاوت سختی آب و سختی گیر آب در چیست ؟

سختی آب به معنای یونهای سخت آب که در راس آن یون کلسیم و منیزیم می باشد را می توان نام برد و همچنین سختی آب می تواند در کلام عامه مردم سختی کل یا TDS  (کل املاح موجود در آب) نامیده می شود. این در حالی است که سختی گیری آب به معنای حذف و پاک سازی یونهای سخت آب که عمده آن مربوط به یون کلسیم و منیزیم هست را شامل می شود.

از دیگر تفاوت های سختی گیر آب با سختی آب در این است که برای سختی گیر آب یک روش برای حذف یونهای سخت می باشد که رایج ترین این روشها را می توان به استفاده از دستگاه آب شیرین کن صنعتی RO و سختی گیر آب رزینی اشاره کرد. نکته مهم در اندازه گیری سختی آب این است که برای اندازه گیری مقدار آن بایستی از کیت اندازه گیر استفاده شود.

کیت اندازه گیری سختی آب

آب مناسب از نظر سختی

آبی برای سلامتی مناسب است، که نرم و دارای تمام املاح معدنی باشد. اما آبی که همه املاح آن حذف شود، نمی‌تواند برای سلامتی مفید باشد. سدیمی که در آب موجود است، نباید از ۳۰۰ میلی گرم در هر لیتر آب  بیشتر باشد. کلسیم و منیزیومی که در آب به کار می‌رود برای سلامتی کودکان در حال رشد بسیار مفید است. سدیمی که از طریق آب نرم جذب می‌شود به سختی آب‌ها بستگی دارد. از دیگر روش‌های کاهش املاح محلول در آب استفاده از همین روش تعویض یون‌ها است.

منظور از رزین تبادل یون چیست ؟

یک رزین تبادل یونی یا پلیمر تبادل یونی رزین یا پلیمری است که به عنوان واسطه برای تبادل یونی عمل می کند. این یک ماتریس نامحلول است که به طور معمول به شکل کروی کوچک (0.25-0.5 میلی متر شعاع) ، معمولاً به رنگ سفید یا زرد مایل به زرد ، ساخته شده و از یک بستر پلیمری آلی تشکیل شده است.

مهره ها به طور معمول متخلخل هستند ، و مساحت زیادی را در داخل آب ایجاد می کند و به دام افتادن یون ها به همراه انتشار دیگر یون ها اتفاق می افتد ، به این فرآیند تبادل یونی گفته می شود. انواع مختلفی از رزین تبادل یونی وجود دارد که بیشتر رزین های تجاری از پلی استایرن سولفونات ساخته شده اند.

دانه های رزینی تبادل یونی

رزینهای تبادل یونی بطور گسترده ای در فرآیندهای جداسازی ، تصفیه و آلوده سازی مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. رایج ترین کاربرد رزین را میتوان برای نرم شدن آب و تصفیه آب استفاده کرد. در بسیاری موارد ، رزینهای تبادل یونی در چنین فرآیندهایی به عنوان جایگزین انعطاف پذیر تر برای استفاده از زئولیت های طبیعی یا مصنوعی معرفی می شوند. همچنین رزین های تبادل یونی در فرآیند تصفیه بیودیزل بسیار مؤثر هستند.

سختی گیر رزینی چیست و چگونه کار می کند؟

دستگاه سختی گیر رزینی

دستگاه سختی گیر رزینی آب یک سیستم تصفیه است که برای از بین بردن غلظت کلسیم و منیزیم که باعث ایجاد آب سخت می شود کاربرد دارد. هنگامی که آب از طریق سختی گیر رزینی جریان می یابد ، سیستم این مواد معدنی آب سخت را فیلتر می کند و سپس سیستم آب را از خروجی هدایت می کند تا از طریق لوله کشی خروجی جریان می یابد.

مقاله پیشنهای در مورد تصفیه آب و فاضلاب

سختی گیر آب چگونه کار می کند؟

باور کنید یا نه ، سختی گیر ها مانند آهن ربا هستند. در یک آهنربای سنتی ، یک سمت “مثبت” و دیگری “منفی” است. بنابراین ، بیایید بگوییم که شما دو آهنربا دارید و سعی می کنید هر دو انتهای مثبت را به هم وصل کنید. چه اتفاقی می افتد؟ آنها یکدیگر را دفع می کنند. مهم نیست که چقدر تلاش کنید ، اتصال به آنها غیرممکن است. اما ، وقتی سعی می کنید انتهای مثبت یکی را با انتهای منفی دیگری متصل کنید ، چه اتفاقی می افتد؟ آنها بلافاصله وصل می شوند.

این واقعیت که چیزهای مثبت و منفی را به خود جذب می کند ، ایده اصلی در مورد کارکرد دستگاه سختی گیر رزینی آب است.

کلسیم و منیزیم ، دو عنصر اصلی آب سخت ، هر دو مولکول بار مثبت هستند و از آنجا که آب سخت از طریق سیستم رزینی پمپ می شود ، از طریق فیلتر پر از مهره های رزین با بار منفی عبور می کند. درست مانند آهن ربا ، با حرکت آب سخت از روی مهره های رزین ، مخالفان را جلب خود می کند.

این ایده در شرایطی که سیستم نیز خودش را احیا می کند نیز اعمال می شود. در طی احیا ، آب و نمک (با بار مثبت) از طریق دانه های رزین سرازیر می شوند. با توجه به مثال آهنربا ، بارهای مثبت موجود در نمک ، کلسیم و منیزیم همگی را دفع می کنند. کلسیم و منیزیم از مهره های رزین جدا شده و به همراه تمام آب شور تخلیه می شوند.

ویژگی‌های سختی گیرهای رزینی

سختی گیرهای رزینی دارای ویژگی، مشخصات و خصوصیات خاص خود هستند که در ادامه به صورت مختصر به آنها اشاره می‌کنیم.

  • اولین ویژگی که برای آن می‌توان ذکر کرد، جنس عالی بدنه سختی گیر است که از فلز، استیل یا فایبرگلاس می‌باشد.
  • رزین‌ها کاتیونی و آنیونی هستند.
  • این دستگاه، مجهز به شیر سلوولو اتوماتیک و یا نیمه اتوماتیک برای بکواش کردن است.
  • میزان فشار کاری در این سختی گیر حداقل ۲ اتمسفر و حداکثر ۵ اتمسفر می‌باشد.
  • دارای دریچه منهول جهت بازدید
  • سختی گیر رزینی دارای مخزن آب نمک از جنس پلی اتیلن است.
  • لوله‌ها و رایزرهای به کار برده شده در سختی گیر رزینی از جنس گالوانیزه یا pvc می‌باشند.

مشخصات فنی سختی گیر رزینی

همانطور که اشاره شد، سختی گیرهای رزینی بر اساس جایگزینی یون‌های کلسیم و منیزیم موجود در آب سخت با یون‌های سدیم موجود در رزین انجام فعالیت می‌کنند. برای عملکرد و کارایی بهتر باید مجددا این رزین‌ها احیا گردند. برای احیای رزین‌ها با عبور دادن آب و نمک از روی آنها می‌توان احیا را انجام داد. دستگاه سختی گیر رزینی معمولاً دارای یک دریچه در بالا برای وارد کردن مواد و یک دریچه در کنار، برای بازدید و سرویس می‌باشد. آب را از بالا وارد دستگاه کرده و با عبور از مواد رزینی توسط آب جمع کن‌های نصب شده به سمت شیر سلوولو منتقل می‌گردد.

روش محاسبه حچم رزین سختی گیر

برای محاسبه حجم مناسب برای رزین سختی گیر می‌توانید از جدول زیر کمک بگیرید:

ظرفیت 30.000 60.000 90.000 120.000 150.000 180.000 210.000 240.000
سختی گیر Grain Grain Grain Grain Grain Grain Grain Grain
حجم رزین 25 لیتر 50 لیتر 75 لیتر 100 لیتر 125 لیتر 150 لیتر 175 لیتر 200 لیتر
مقدار سیلیس 21 کیلو گرم 21 کیلو گرم 24 کیلو گرم 45 کیلو گرم 54 کیلو گرم 69 کیلو گرم 69 کیلو گرم 81 کیلو گرم

دستگاه سخت گیر رزینی چه کاربردی دارد؟

املاحی مانند منیزیم و کلسیم به مرور زمان اثر خود را در آب گذاشته و به طور معمول قابل مشاهده نیستند. دستگاه سختی گیر موجب تصفیه آب شده و سختی آب را از بین می‌برند. با جریان داشتن آب در بین رزین‌های کاتیونی یا آنیونی به مرور یون‌های سخت آب همانند کلسیم و منیزیم جمع شده و یون‌های سدیم وارد آب می‌شود. با این عملیات یون‌های سنگین و رسوب گذار جای خود را به یون‌های سبک می‌دهند.

سختی گیرهای رزینی آب‌ها را خیلی شفاف می‌کنند. همچنین طول عمر تجهیزات را بالا می‌برند. در صورتی که از سختگیرهای رزینی استفاده نشود، مشکلاتی همانند گرفتگی لوله‌ها به وسیله رسوب و یا خرابی از کار افتادگی آن‌ها اتفاق می‌افتد. این عوامل موجب تاثیراتی بر بدن و پوست شخص نیز می‌شود.

نحوه کار سخت گیر رزینی

لگر بخواهیم بطور خلاصه طرز کار دستگاه سختی گیر رزینی را توضیح دهیم باید بگوییم، همانطور که پیشتر اشاره شد، یون‌های سخت توسط رزین‌های گرفته شده و آب نرم از سختی گیرها خارج می‌شود. در این روند ابتدا وارد محفظه سختی گیر شده و از رزین‌ها عبور می‌کند. در این حالت رزین، یون‌های سدیم خود را با کلسیم و منیزیم مبادله می‌کند. بعد از مدتی رزین، مملو از یون‌های سخت می‌گردد و دیگر نمی‌تواند عملیات سخت گیری را انجام دهد. بعد از این زمان باید عملیات احیای سخت گیر را آغاز کنیم. برای احیا باید آب نمک را از رزین‌ها عبور داده تا برعکس عمل سختی گیری، سدیم نمک جایگزین یون‌های سخت شده و رزین‌ها مجددا آماده سخت گیری شوند.

طرز کار سختی گیر رزینی

طرز کار تبادل یونی در سختی گیر رزینی و مفهوم بک واش

همان‌طور که اشاره شد، طرز کار سیستم رزین، جایگزین کردن یون‌های کلسیم و منیزیم آب سخت با سدیم موجود در رزین است. بعد از اینکه تایم و مدت زمان ویژه‌ای برای عملیات سختی گیرها مشخص شد، رزین از یون‌های منفی کلسیم و منیزیم اشباع می‌شود و نیازی به احیای رزین ندارد. به این عملیات، بک واش می‌گویند. در عملیات بک واش آبی که وارد می‌شود، قطع  نمی‌گردد و حتی سختی گیر هم از مدار خارج نمی‌شود. در ادامه‌ی عملیات، سختی گیر توسط سنگ نمک احیا شده و یون‌های سدیم نمک جایگزین یون‌های منفی جذب شده از آب می‌شوند. سپس مجددا رزین‌ها برای کار آماده می‌گردند.

قاعدتاً عملیات تبادل یونی رزین، ۲ ساعت زمان می‌برد. اصولا این عملیات در پایان روز کاری انجام می‌شود. با توجه به تفاسیر و توضیحات طراح، این عملیات تبادل یون باید با دقت به طور مرتب و پشت سر هم انجام شود، تا از ته نشینی مواد معدنی جلوگیری به عمل آید. اگر بخواهیم که آب قطع نگردد، باید حتما از دو مخزن استفاده شودکه به اصطلاح به آن سختی گیر دوبلکس می‌گویند.

نکات مهم در استفاده از سختی گیر رزینی

هنگام استفاده از سختی گیر رزینی به نکات زیر توجه کنید.

  • میزان سختی آب در ورودی و خروجی سختی‌گیر تست شود.
  • محل نصب سختی گیر رزینی دور از نور مستقیم خورشید و یخ زدگی باشد، زیرا این دو حالت موجب از بین رفتن رزین می‌شوند.
  • برای نگهداری و سرویس سختی گیر، بهتر است سال یکبار بدون اینکه شیرها باز شود، مغزی آنها باز شده و سرویس گردد.

دستگاه سختی گیر آب دوبلکس چیست؟

این نوع سختی گیر دستگاهی است که از دو مخزن شبیه به هم و هم اندازه تشکیل شده است. نحوه‌ی عملکرد این سختی گیر کاملا شبیه سختی گیر رزینی معمولی است. اما در مدل دوبلکس عملیات بک واش و سیستم لوله‌کشی متفاوت است. در ادامه به طور مختصر در مورد مدل و نحوه عملکرد و اساس کار آن به بحث می‌پردازیم.

ظرفیت و حجم سختی گیر دوبلکس

ظرفیت این مدل سختی گیر بر اساس سطح‌های مختلف سختی آب ورودی مشخص می‌شود و در طراحی آن هم حتما باید به میزان جریان مورد نیاز توجه خاصی شود. زیرا این مسئله به اندازه‌ی شیر اتوماتیک و اندازه‌ی لوله کشی اثر می‌گذارد. اما با گذشت مدت زمان کوتاه، دوبلکس می‌تواند، جریان‌های اوج بالا را هم تحمل کند. اما ممکن است موجب پایین آمدن سطح سختی در سرویس شود‌ و افت فشار در سختی گیر را بیشتر کند. حداقل فشاری که برای کارکرد درست و مناسب سیستم دوبلکس نیاز است، ۲ بار و حداکثر ۸ بار می‌باشد.

دستگاه دوبلکس کجا کاربرد دارد؟

سیستم سختی گیر دوبلکس در مکان‌هایی که باید به طور مداوم و پیوسته کار کنند و حتی خاموش شدن آن برای مدتی مشکلاتی را برای تاسیسات ایجاد می‌کند به کار برده می‌شوند. از سوی دیگر این سیستم در موقعیت‌هایی که ظرفیتی بالاتر از ۲۰۰۰ کیلو گرین یا ۲ میلیون گرین مورد نیاز است، به کار گرفته می‌شود. همانطور که در بالاتر هم ذکر کردیم، حداکثر ظرفیت سختی گیر که عملکرد بهینه داشته باشد، ۲۰۰۰ کیلو گرین است. حال اگر سیستمی به ظرفیت بالاتر از ۲۰۰۰ کیلو گرین احتیاج داشته باشد، چاره‌ای جز استفاده از سختی گیر دوبلکس نیست.

هرگاه از دو مخزن موازی بهره ببریم، ظرفیتی دوبل را تولید می‌کنیم. در سیستم‌های دوبلکس، یکی از مخزن‌ها را به عنوان ‌مخزن رزرو می‌گذارند. به این مخزن، مخزن استند بای هم می‌گویند. وظیفه مخزن رزرو آن است که وقتی رزین یکی از مخزن‌ها به حالت اشباع رسید، مخزن استند بای شروع به کار کرده و عملیات نرم سازی آب را ادامه می‌دهد. مخزن اولیه هم تحت بک واش قرار می‌گیرد.

نحوه عملکرد سختی گیر دوبلکس

سختی گیرهای دوبلکس عملکردی شبیه به واحدهای سیمپلکس دارند. همان طور که در بالا گفته شد، سختی گیر از دو ستون رزین تشکیل شده است که یکی از آنها در حالت آماده به کار و دیگری در حالت سرویس است. در وهله اول جریان آب مورد نیاز برای سرویس اندازه گیری می‌گردد و وقتی ستون اول اشباع شد، شیر کنترل به طور خودکار جریان سرویس را به ستون دوم تغییر می‌دهد. سپس شیر کنترل ستون اول را مورد احیا قرار می‌دهد. بعد از احیا، آن را در حالت آماده به کار می‌گذارد تا وقتی که دوباره برای سرویس نیاز باشد. به این روال که گفتیم یک سیستم سخیت گیر دوبلکس توانایی تامین مداوم ۲۴ ساعته آب نرم را دارد. سیستم‌های دوبلکس، بر اساس کیفیت اندازه‌گیری می‌شوند به طوری که هر مخزن یکبار در روز احیا می‌گردد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انواع دستگاه‌های سختی گیر با شرکت سپاهان پالایش تماس بگیرید:

تماس فوری: 09132101634

ویژگی‌های سختی گیر رزینی مناسب

در فروش دستگاه سختی گیر رزینی ویژگی‌های این دستگاه بسیار مورد توجه قرار می‌گیرند. در ادامه به این ویژگی‌ها اشاره می‌کنیم.

  • جنس بدنه سختی گیر از فلز یا استیل و فایبرگلاس می‌باشد.
  • رزین‌ها باید آنیونی و کاتیونی باشند.
  • دستگاه مجهز به شیر سلوولو اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک جهت back wash است.
  • حداقل فشار کاری در نظر گرفته شده در سختی‌گیر ۲ اتمسفر و حداکثر آن ۵ اتمسفر خواهد بود.
  • دستگاه از دریچه منهول برای بازدید برخوردار است.
  • دستگاه سختی‌گیر رزینی دارای مخزن آب نمک از جنس پلی اتیلن است.
  • لوله‌ها و رایزرها از جنس گالوانیزه یا pvc هستند.

مزیت‌های استفاده از سختی گیر رزینی

این نوع سختی گیر علاوه بر معایبی که برای آن ذکر گردید، دارای مزایایی نیز هست که در ادامه به صورت تیتروار به آن اشاره می‌کنیم.

  • عدم رسوب و گرفتگی لوله‌ها
  • جلوگیری از آسیب به موها و پوست
  • جلوگیری از تشکیل زنگ زدگی در مدار انتقال آن
  • عدم رسوب و گرفتگی در سیستم‌های برج خنک کننده
  • بالا رفتن سرعت چرخش آب
  • افزایش طول عمر تجهیزات و ماشین آلات شستشوی صنعتی و خانگی
  • از بین بردن سختی آب و بالا بردن کیفیت آب
  • کاهش پیدا کردن هزینه‌های مصرف انرژی
  • کاهش مصرف مواد شوینده و تغییر رنگ لباس‌ها
  • عدم تشکیل لکه‌های سفید رنگ روی سطوح
  • بالا بردن طول عمر تاسیسات صنعتی سیستم‌های لوله کشی و شیرآلات

مضرات استفاده از سختی‌گیر

علاوه بر مزایایی که برای این دستگاه ذکر گردید، سختی گیرها دارای یک سری معایب هم هستند که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

  • برای سلامتی خطرات ناچیزی به همراه دارد و برای افراد با رژیم‌های کم سدیم مضر است.
  • این فرآیند، کلسیم و منیزیم را از آب خارج می‌کند. در نتیجه برای افرادی که نیاز به مکمل دارند، خوشایند نیست.
  • هزینه‌های تعمیر و نگهداری این دستگاه قابل توجه است و جزء معایب آن به حساب می‌آند. زیرا دستگاه، به صورت دوره‌ای نیاز به سرویس دهی دارد.
  • این سیستم، آب‌های شور را وارد سیستم فاضلاب می‌کند. همین امر، مشکلات زیست محیطی را به وجود می‌آورد.
  • آب‌های نرم شده حاوی مقدار خیلی کمی سدیم است که موجب ایجاد مشکل در سیستم‌های بتنی می‌گردد.

نمک سختی گیر چیست؟

اصولاً در بک واش رزین یا احیای آن از نمک سختی گیر استفاده می‌شود. از این نوع نمک‌ها به این دلیل مورد استفاده قرار می‌گیرد که از درجه خلوص بالایی برخوردارند. نمک سختی‌ گیر در کیسه‌های ۲۵ کیلویی در دو نوع دانه‌ای یا گلوله‌ای موجود هستند. برای نرم شدن آب ۳ نوع  نمک احتیاج است. این سه نوع شامل موارد زیر است:

  • سنگ نمک: این نوع سنگ به عنوان یک ماده طبیعی در زمین به وجود می‌آید و با روش‌های سنتی استخراج می‌گردد. این ماده بین ۹۸ و ۹۹ درصد سدیم کلرید دارد. مهمترین مشخصه‌ی سنگ نمک کلسیم سولفات می‌باشد.
  • نمک خورشیدی: نمک خورشیدی محصولی طبیعی است که به وسیله ی تبخیر آب دریا به دست می‌آید. میزان سدیم کلرید به کار رفته در آن ۸۵ درصد است. این نوع نمک به شکل بلوری و گاهی اوقات به صورت قرص در بازار موجود می‌باشد.
  • نمک تبخیر شده : با استخراج رسوبات نمکی زیرزمینی، نمک تبخیر شده تولید می‌گردد. بعد با استفاده از انرژی گاز طبیعی و زغال سنگ رطوبت آن تبخیر می‌شود. نمک‌های تبخیر شده حدود ۹۹.۹۹% سدیم کلرید دارد.

پلیمر تبادل یونی رزین

نکات استفاده از نمک در دستگاه سختی گیر رزینی

چون سنگ نمک موارد زیادی دارد که محلول در آب هستند، بهتر است هنگام استفاده از سنگ نمک، مخازن سختی گیر تمیز شوند. درست است که سنگ نمک ارزان‌تر از نمک‌های خورشیدی و نمک تبخیر شده است، اما تمیز کردن مکرر مخزن، وقت زیاد و حتی انرژی زیادی را از شما می‌گیرد. نمک‌های خورشیدی دارای ماده‌ای نامحلول در آب هستند. این مواد نامحلول یک مقدار بیشتر از نمک‌های تبخیر شده می‌باشند. پس وقتی تصمیم می‌گیرید که نمک را در چه مواردی استفاده کنید، باید حتماً به مقدار نمک و مدت زمان پاکسازی سیستم توجه داشته باشید. اگر مصرف نمک کم باشد، پس به راحتی می‌توان به طور مرتب از آن استفاده کرد.

 اما اگر مصرف نمک زیاد باشد، نمک‌های نامحلول در هنگام استفاده از نمک خورشیدی سریع‌تر رشد می‌کنند. علاوه بر این نیاز به تمیز کردن مکرر هم دارند. بهتر است از نمک تبخیر شده استفاده کنید. مخلوط کردن سنگ نمک با نمک تبخیر شده به هیچ عنوان توصیه نمی‌گردد. زیرا این کار موجب مهار مخزن سختی گیر می‌شود. به طور کلی مخلوط کردن نمک در دستگاه‌ها برای دستگاه ضرری ندارد. اما بعضی از دستگاه‌ها هستند، که برای یک نوع محصولات نرم کننده خاص طراحی شده‌اند که در صورت ترکیب نمک ممکن است عملکرد سیستم را کاهش دهند.

مقاله پیشنهای در مورد سختی گیر آب

تفاوت‌های آب شیرین کن صنعتی و سختی گیر آب

مدل‌های مختلف سختی گیر از نظر جنس

سختی گیرهای آب دستگاهی به شکل استوانه تحت فشار هستند. این دستگاه‌ها با حذف کردن مواد معدنی سخت درون آب، آن را به آبی نرم تبدیل می‌کند. سختی گیرهای رزینی به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌گردند. یکی از این دسته بندی از نظر جنس بدنه است. سختی گیرهای رزینی از نظر جنس بدنه، به سختی گیر رزینی فلزی، سختی گیر رزینی فایبرگلاس و سختی‌گیر رزینی استیل تقسیم بندی می‌شوند.

سختی گیر فلزی

سختی گیرهای فلزی یا استیل، سختی گیر‌هایی هستند که جنس بدنه‌ی آنها از استوانه‌ی عمودی فلزی است. فشار کاری که انواع سختی گیرها دارند بین ۴ تا ۷ بار می‌باشد. ولی فشار تست مدل فلزی تا ۲۰ بار است. برای تولید این جنس بدنه دستگاه، نیاز به امکانات ویژه و خاصی نمی‌باشد. اما حتماً برای ساخت این سختی گیر فلزی، عدسی محدب فلزی ضروری است. مدل‌های فلزی نسبت به مدل‌های فایبرگلاسی در ظرفیت‌های بسیار بالا کارآیی بیشتری دارند. اما فایبرگلاس در سایزهای کوچک توانایی تبدیل آب سخت به نرم را ندارد.

سختی گیر از جنس فایبرگلاس

جنس بدنه این نوع سختی گیر، از الیاف فایبر گلاس روی پلی اتیلن تشکیل شده است. فشار سختی گیر چیزی حدود ۱۴ بار است. فشار کاری که انجام می‌دهد حداکثر ۶ بار است. رنگ بدنه‌های مدل فایبرگلاس به رنگ سفید یا آبی هستند.

مدل‌های مختلف سختی گیر از نظر عملکرد

قاعدتاً هر سختی گیری برای کاری ساخته شده است و کاربرد و کارکرد ویژه‌ای دارد. در ادامه به طور مختصر به هر کدام از عملکرد آنها اشاره می‌کنیم.

سختی گیر مغناطیسی

وظیفه‌ی سختی گیر مغناطیسی این است که کریستال‌های کلسیم را خنثی کند. میدان مغناطیسی موجود در آن یک جریان القایی ایجاد می‌کند که بر یون‌های کلسیم و کربنات اثر می‌گذارد. همچنین کریستال‌های کلسیم را به کریستال‌های کلسیت آرگونی تغییر می‌دهد. اما نکته قابل توجه این است که این مدل سختی گیر هرگز سختی آب را به راحتی حذف نمی‌کند. اما موجب می‌گردد که یون‌ها کمتر رسوب گذاری شوند. در صنایعی که به سختی آب نیازمند می‌باشند، نمی‌توان به راحتی از سختی گیر مغناطیسی استفاده کرد.

مزایای مدل مغناطیسی

سختی گیر مغناطیسی مزایایی دارد که به صورت موردی به آن اشاره می‌کنیم.

  • جلوگیری از رسوب در لوله‌ها
  • دفع رسوبات
  • افزایش طول عمر تجهیزات
  • عدم خوردگی تجهیزات

معایب مدل مغناطیسی

سختی گیرهای مغناطیسی علاوه بر فواید و مزایایی که در استفاده دارند، یکسری معایب هم دارند که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم.

  • پایین بودن بازده در آب‌های سخت
  • مقرون به صرفه نبودن این مدل مغناطیسی در سیستم‌های بزرگ
  • عدم استفاده در آبهای ناخالص شیمیایی
  • عدم حذف یون (کلسیم، منیزیم) اما با تغییر در آرایش مولکولی ساختار، عوامل سختی آب را به طور خنثی تبدیل می‌کنند.

سختی گیر الکترونیکی

امواجی که در سختی گیر الکترونیکی به کار برده می‌شوند به طور مداوم در حال تغییر هستند. امواج سختی گیر الکترونیکی به وسیله دستگاه PAC تولید می‌شوند و از طریق آنتن‌های لوله آب به آب‌های سخت داخل لوله انتقال پیدا می‌کند. به دلیل تاثیرات این میدان، نمک‌های محلول که به صورت یون هستند، به شکل بلورهای ریز به وجود می‌آیند. این ذرات تشکیل شده فاقد خاصیت چسبندگی هستند. به خاطر همین خاصیت عدم چسبندگی روی جدارهای داخلی، در لوله و تجهیزات دیگر رسوبی ایجاد نمی‌شود. این سختی گیر در مقایسه با سختی گیرهای دیگر قابلیت استفاده خیلی کمتری دارد.

سختی گیر آب آشامیدنی

هرگاه بخواهیم آب مصرفی و آب تأسیسات را با هم مورد تصفیه قرار دهیم، از سختی گیر آب آشامیدنی استفاده می‌کنیم. زمانی از آب سخت یاد می‌کنیم که آب مواد معدنی بیشتری نسبت به آب‌های معمولی داشته باشد. در اکثر مقاله‌های علمی از آب سخت به عنوان آبی مضر برای پوست انسان و پوست‌های خشک یاد می‌کنند. به دلیل همین ویژگی اکثر پزشکان برای پوست‌های خشک آب نرم را قبول دارند.

قطعات دستگاه سختی گیر آب

قطعات تشکیل دهنده دستگاه سختی گیر آب را می‌توان به شرح ذیل نام برد:

مخزن اصلی

این مخزن از جنس فایبرگلاس و فلز ساخته شده است. همچنین دارای دریچه‌هایی هستند که امکان بازدید برای پر یا خالی کردن سیلیس و رزین را به شما می‌دهند. درون مخزن‌ها در قسمت بالا و پایین نازلی برای پاشیدن آب بر روی رزین‌ها  تعبیه گردیده است. که از سه نوع شیر سولو ولو‌‌ شیر پلی اتیلن دستی و شیر پلی‌اتیلن اتوماتیک مورد استفاده قرار گرفته است. در ادامه به طور مختصر در مورد هر کدام توضیحی می‌دهیم. شیرها از مهمترین قسمت‌های دستگاه سختی گیر رزینی هستند که وظیفه آنها قطع و وصل کردن آب  و بک واش است.

شیر سلو ولو

وظیفه این نوع شیر آن است که در حالتی قرار می‌گیرد که آب را وارد دستگاه کند، سپس به وسیله‌ی رزین‌هایی که در آب موجود هستند، سختی آب گرفته می‌شود و آب نرم از دستگاه خارج می‌گردد. وقتی رزین اشباع شد، شیر را در حالت بک واش قرار می‌دهند تا بتواند با حالت مکش، آب نمک را وارد سختی گیر کند. سپس با وارد شدن رزین، کلسیم و منیزیم موجود در رزین را دفع می‌کند و دوباره رزین را احیا می‌کند. بعد از اینکه عملیات بک واش تمام شد، شیر سلو ولو در حالت عملیاتی قرار می‌گیرد و عملیات سختی زدایی را انجام می‌دهد.

شیر تمام اتوماتیک

 شیرهای تمام اتوماتیک بر عکس شیر سلو ولو عملیات بک واش و RUN را به صورت خودکار و با توجه به مدت زمانی که مشخص کردیم  انجام می‌دهند. یکی از معتبرترین برندی که در همه کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار می‌گیرد Runxin  می‌باشد. از مزایای مهم شیر اتوماتیک در مقابل شیر دستی، می‌توان به آسانی در انجام عملیات سختی زدایی، انجام عملیات به موقع و دقیق بکواش، عدم نیاز به اواپراتور در صورت استفاده از شیر تمام اتوماتیک اشاره کرد.

مخزن نمک

این مخزن از جنس پلی اتیلن و جهت احیای دستگاه‌های سختی گیر استفاده می‌گردد.

رزین تبادل یونی

 این نوع رزین یکی از اصلی‌ترین اجزای دستگاه سختی گیر رزینی است. که کار آن هم جدا کردن یون‌ها از آب توسط رزین می‌باشد.

نازل سختی گیر

رزین‌ها درون مخزن دستگاه، روی یک صفحه سینی مانندی قرار گرفته‌اند که به این سینی، صفحه‌ی آب پخش می‌گویند. روی این صفحات تعدادی نازل نصب می‌شود که به این نازل‌ها سختی گیر گفته می‌شود. معادل فارسی این نوع نازل‌ها آب پخش کن است. این نازل‌ها وظیفه زهکشی و جمع آوری آب موجود در مخزن‌ها را بعد از عملیات نرم کردن آب بر عهده دارند. نازل‌ها از جنس پلاستیک و برنج تولید می‌گردند. از طرف دیگر در زمان بک واش سیستم، این نازل‌ها وظیفه تزریق آب و پخش به داخل مخزن را به عهده دارند. نازل‌ها ابعاد مختلفی دارند، که این ابعاد به دلیل ظرفیت و نوع مصرف بسیار متفاوت هستند. در برخی از کاربردهای ویژه و حساسی که نیاز به فناوری‌های مخصوصی است، از نازل استنلس استفاده می‌کنند.

وجود نازل در این سیستم‌ها بسیار مهم و ضروری است. ضرورت وجود نازل به گونه‌ای است که سیستم سختی گیر بدون آن به درستی نمی‌تواند کار کند. در صورتی که نازل وجود نداشته باشد، حالت فرا رزین اتفاق می‌افتد. نازل‌ها انواع مختلف و متفاوتی دارند که پرکاربرد ترین آنها عبارتند از: نازل m، نازل مدل p، نازل cl، نازل pko، نازل  DDR. نازل‌های تصفیه آبی که از جنس مواد برنجی و پلیمری هستند دارای کاربردهای زیادی می‌باشند که شامل موارد زیر هستند: نازل فیلترهای کربنی، نازل سختی گیر، نازل فیلترهای میکس بد، نازل فیلتر شنی.

انواع سختی گیر رزینی

دو نوع کلی رزین‌های تبادل یونی وجود دارد و آنهایی که یون های مثبت را تبادل می کنند، به نام رزین های کاتیون ، و آنهایی که یون های منفی را مبادله می کنند ، به نام رزین های آنیونی نام گذاری می شوند. کاتیونهای متداول در آب معمولا شامل کلسیم، منیزیم و آهن می باشد.

رزینی کاتیونی است که یونهای مثبت را تبادل می کند. یون آنیون حاوی بار منفی است و یونهای منفی را تبادل می کند همچنین آنیونهای متداول موجود در آب شامل Cl ، SO و OH هستند. از نظر شیمیایی ، هر دو نوع مشابه و متعلق به گروهی از ترکیبات به نام پلیمرها هستند ، که مولکولهای بسیار بزرگی هستند که با ترکیب بسیاری از مولکولهای یک یا دو ترکیب در یک ساختار تکرار شونده ایجاد می شوند که زنجیرهای طولانی ایجاد می کنند.

سختی گیر رزینی بر اساس رفتار این مدل یونها معمولا در دو نوع سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک طراحی و ساخته می شوند.

دستگاه سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک

سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک

سختی گیرهای رزینی را که عمل بک واش و احیای رزین را با یک شیر دستی سه حالته توسط اپراتور انجام می‌دهند، سختی گیر نیمه اتوماتیک می‌گویند. تفاوت اصلی این نوع سختی گیر  فقط در شیر بکواش آن است، که در نمونه نیمه اتوماتیک قابلیت برنامه ریزی برای احیای رزین نداشته و حتماً باید توسط یک اپراتور به صورت مداوم انجام گیرد.

سختی گیرهای رزینی نیمه اتوماتیگ، تمام یون‌های مثبت را از آب مانند کلسیم (آهک) ، نمک منیزیم و مواد معدنی حل شده که باعث سختی می شود را خارج می کنند. این سیستم ها فقط از رزین با ظرفیت بالا استفاده می کنند و مخازن آب نمک از بالاترین کیفیت برخوردار هستند. عموما این سیستم ها از شیر چند حالته که دارای حالت بکواش، احیا و تخلیه سریع هستند تشکیل شده است . این قسمت بدون برق کار می کند. سختی گیر نیمه اتوماتیک به اپراتوری شخص نیاز دارد.

سختی گیر رزینی تمام اتوماتیک

آب سخت به دلیل داشتن یون‌های کلسیم و منیزیم و نیز مقدار کمی از یون‌هایی مانند استرانسیم و آهن، قابل استفاده نیست. این آب برای آشامیدن مناسب نیست، چون به اعضای بدن مانند کلیه‌ها آسیب می‌رساند، همچنین برای استفاده در صنعت نیز نامناسب است، زیرا باعث رسوب در مخازن و بویلر‌ها می‌شود. دستگاه سختی‌گیر رزینی اتوماتیک نیز یکی از دستگاه‌هایی است که با روش تبادل یونی، سختی آب را کاهش داده و آن را برای استفاده در صنایع مختلف، مناسب می‌کند.

این سختی گیر سیستمی است، که عمل احیای رزین را پس از رسوب گذاری و گرفتن سختی آب به صورت خودکار انجام می‌دهد. این عمل توسط شیر تمام اتوماتیک انجام می‌گیرد و با برنامه ریزی که به سیستم داده شده فرمان بک واش و احیای رزین داده می‌شود. از لحاظ هزینه اولیه، شیرهای تمام اتوماتیک نسبت به شیرهای دستی سلو ولو، نزدیک به ۷۰ درصد گران‌تر هستند. ولی راندمان و هزینه به کار رفته آن بسیار صرفه اقتصادی دارد. عملکرد سختی‌گیر تمام اتوماتیک بر مبنای میزان جریان و یا از طریق تنظیم زمان است.

دستگاه سختی گیر رزینی تمام اتوماتیک

روش کار سختی‌گیر رزینی اتوماتیک

به طور کل روش کار دستگاه سختی‌گیر رزینی اتوماتیک، براساس جریان روبه پایین با بستر ثابت می‌باشد. به این صورت که آب از بالای مخزن استوانه‌ای شکل دستگاه جریان یافته و در طول مسیر روبه پایین خود، از بستر ثابت رزین موجود در مخزن عبور می‌کند. در این قسمت یون‌ سدیم، جایگزین یون‌های کلسیم و منیزیم شده و آب سخت به آب نرم و سبک تبدیل می‌شود. پس از آن آب نرم از پایین مخزن خارج خواهد شد.

در سختی‌گیرهای رزینی، هرچند‌وقت یک‌بار باید عملیات احیاء رزین انجام شود. عمل احیاء رزین با روش شست و شوی معکوس یاBack Wash ، در سختی‌گیر رزینی اتوماتیک به وسیله شیرهای سختی‌گیر اتوماتیک انجام می‌شود. به این صورت که تمامی مراحل احیاء رزین، برنامه ریزی شده و براساس تنظیمات جریانی و زمانی شیر سختی‌گیر، عملیات به طور خودکار و بدون نیاز به اپراتور دستگاه انجام می‌شود. شیرهای اتوماتیک جریانی که بر اساس میزان جریان آب ورودی (دبی) تنظیم می‌شوند، نسبت به نوع زمانی، از نظر میزان آب مصرفی، راندمان شست و شو و احیا و نیز از نظر اقتصادی، به صرفه تر هستند.

کاربرد سختی‌گیر رزینی اتوماتیک

  • کاهش سختی آب آشامیدنی
  • سختی زدایی آب بویلر‌ها و مخازن در صنایع
  • کاهش و یا از بین بردن سختی آب در پکیج‌های گرمایشی و سرمایشی
  • رسوب زدایی آب مورد استفاده در مکان‌هایی مانند رستوران و هتل

سختی گیر رزینی تمام اتوماتیک

تفاوت سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک

هر دو سختی گیر های تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک دارای یک سیستم و یک روال هستند و لذا از لحاظ کارایی با هم شباهت دارند و تفاوت اصلی در نحوه اپراتوری آن می باشد. در سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک حالتها و زمان فیلتر، احیا و بکواش همگی توسط شخص مدیریت می شود. اپراتور در مرحله اول و بعد از گذشت یک زمان مشخص شیر سختی گیر را در حالت بکواش قرار می دهد تا کدورت نشسته بر روی رزین از فیلتر خارج شود، سپس شیر را در حالت احیا قرار می دهد و بعد از گذشت زمان احیا بایستی آب نمک داخل مخزن تخلیه شود.

این کار در بعضی از شیرها حالتهای مختلفی دارد ولی انجام آن ضروری است. بعد از تخلیه نمک مخزن بایستی مخزن نمک پر شود و مقدار نمک مشخص به آن اضافه گردد. اما در سختی گیر رزینی تمام اتوماتیک کلیه مراحل بکواش، احیا، تخلیه و پرکن نمک توسط شیر اتوماتیک انجام می شود و اپراتور صرفا باید مخزن نمک را پر کند.

تفاوت قیمت دستگاه سختی گیر رزینی تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

از لحاظ قیمت، سختی گیر تمام اتوماتیک تقریبا 10 درصد گران تر از سختی گیر نیمه اتوماتیک است و دلیل این مورد هم این است که شیر سختی گیر اتوماتیک شامل یک پک شیرهای برقی با برد الکترونیکی هوشمند است. از دیگر تفاوت های قیمتی می توان به نوع و جنس مخزن دستگاه سختی گیر آب اشاره کرد. طبیعتا مخزن سختی گیر رزینی اگر از جنس فایبرگلاس باشد گرانتر خواهد بود نسبت به آهنی و همچنین نوع شیر های نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک نیز انواع برندهای مختلف دارد در حال حاظر برند رانکستین موجود در بازار ایران از کیفیت خوبی برخوردار است.

 

سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک

نحوه کارکرد سختی گیر

دستگاه‌های سختی گیر آب از دو مخزن تشکیل شده‌اند. این مخزن‌ها را به سیستم‌های لوله کشی موتورخانه یا منزل شما یا تاسیسات وصل هستند. سختی گیرهایی ‌که برای منزل‌های مسکونی  و آب آشامیدنی استفاده می شوند، چون ابعاد خیلی کوچک‌تری دارند به راحتی در داخل کابینت‌ها یا در زیر سینک ظرفشویی نصب می‌شوند.

این سختی گیرها با توجه به مورد استفاده و ظرفیت دستگاه تا حدی که امکان داشته باشد به محل انشعاب ورودی آب نصب می‌شوند. چون آب در سطح مولکولی سخت می‌باشد، تنها راهی که با آن سختی آب را حذف می‌توان حذف کرد، جایگزین کردن یون‌های فلزی با یون‌های بار مثبت است. این جایگزین کردن یونی در مخزن‌های سختی گیر انجام می‌شود. به این جایگزین کردن یونی مبادله‌ یونی هم گفته می‌شود‌. ماده ای که در فرآیند مبادله یونی به کار برده می‌شود‌‌، رزین تبادیل یونی می‌گویند.

نکات مهم در نصب و راه اندازی دستگاه‌های سختی گیر

همانطور که خود دستگاه و اجزای آن دارای اهمیت هستند، نصب و راه اندازی سختی گیرها هم به عنوان یک آب شیرین کن صنعتی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می‌باشند. با رعایت موارد و نکات زیر راندمان دستگاه را بالاتر خواهید برد.

  • دستگاه‌های سختگی گیر یا همان نرم کننده آب را بهتر است در قسمت ورودی آب منزل قرار دهید، تا تمام لوله‌ها امکان استفاده از آن را داشته باشند.
  • این دستگاه صدمه‌ی بسیار زیادی به سیستم‌های گرمایشی به خصوص آبگرمکن و پکیج وارد می‌آورد. پس آن را قبل از سیستم‌های گرمایشی نصب نمایید.
  • در محل نصب و قرارگیری سختی گیر آب حتماً یک کلید پریز برق برای روشن کردن سیستم و یک محل تخلیه برای خروج محلول‌های نمک قرار دهید.
  • هنگام نصب، شیر بای پس را در قسمت‌های ورودی و خروجی آب قرار دهید تا هر گاه نیاز به تعمیر و نصب آب نرم بود به راحتی با آن دسترسی پیدا کرد.
  • دستگاه‌های سخت گیر به خصوص سخت‌گیری‌های رزینی را از هرگونه سیستم‌های گرمایشی نظیر مبدل‌های حرارتی و بویلرها دور کنید. مواد خورنده اسیدی را از این دستگاه دور نگه دارید.
  • به عقیده عده کثیری از افراد، دستگاه‌های سختی گیر را باید در جای پر نور قرار داد. در حالی که این تصور کاملا اشتباه است.‌ سختی گیرها باید جایی کم نور و به دور از رطوبت باشد. با رعایت تمام موارد و نکات ضروری بالا یک نصب راحت خواهید داشت، همچنین طول عمر دستگاه را بالاتر خواهید برد.

نحوه نگهداری سختی گیر رزینی

اگر در فرآیند احیا رزین، از آب ناخالص استفاده شود، ناخالصی‌ها به رزین اضافه شده و احیا هم به درستی صورت نمی‌گیرد و از عمر مفید رزین می‌کاهد. پس بهتر است برای اولین بار از آب مقطر استفاده شود. اما دفعات بعد از آب سبک شده به وسیله سیستم سختگیری که در ظرف‌ها نگهداری شده استفاده کنید. این کار موجب می‌شود، از احیای نامناسب رزین‌ها به دلیل داشتن املاح جلوگیری کنید.
از دیگر مواردی که برای نگهداری از دستگاه سختی گیر آب باید رعایت کنید، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دمای محل دستگاه را چک کنید تا از ۴ درجه کمتر نباشد.
  • رزین‌های سختی گیر به همراه رطوبت باشند.
  • سختی ورودی و خروجی آب کنترل شود.
  • دستگاه سختی گیر در محل‌های سرپوشیده قرار گیرد.
  • اجازه ندهید رزین سختی گیر یخ بزند یا خشک شود.
  • اگر آب دارای املاح معلق بود، حتماً قبل از سختی گیر از فیلتر شنی تهویه استفاده گردد.

سیستم سختی گیر موتورخانه

این مدل سیستم در موتورخانه‌های خانگی یا صنعتی به کار برده می‌شود. بیشتر کارفرمایان برای از بین بردن سختی آب به آن رو می‌آورند. چون تجهیزاتی مانند دیگ (انواع دیگ بخار یا دیگ آبگرم)، مبدل حرارتی، منبع آبگرم و لوله‌ها در موتورخانه‌ها به کار برده می‌شوند و این تجهیزات هم مدام با آب در تماس هستند. اگر آب مصرفی دارای یون‌های کلسیم و منیزیم باشد، موجب رسوب این تجهیزات موتورخانه می‌گردد. این مشکل باعث کاهش پیدا کردن راندمان حرارتی، گرفتگی لوله‌ها و افزایش سوخت مصرفی می‌شود. برای پیشگیری از بروز این مشکلات از سختی گیر رزینی موتورخانه استفاده می‌شود.

مزایای دستگاه سختی گیر آب چیست ؟

سختی گیر رزینی باعث کاهش غلظت کلسیم ، منیزیم و سایر کاتیون‌های فلزی در آب سخت می‌شود. این “یون‌های سخت” می‌توانند انواع مختلفی از اثرات ناخواسته از جمله حل نشدن با شوینده‌ها و ایجاد سنگ آهک و همچنین می‌تواند با ایجاد لکه‌های سفید ، تغییر طعم و بو ، و ایجاد رسوب در داخل لوله کشی ها، تاسیسات ساختمانی و صنعتی را دچار مشکل کند. از مزایای سختی گیر رزینی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. جلوگیری از هدر رفت انرژی
  2. کاهش اصطحلاک تاسیسات صنعتی
  3. جلوگیری از لکه زنگ و لکه‌های آب
  4. بهبود طعم و بو آب
  5. حل شدن راحت با مواد شوینده
  6. عمر وسایل را افزایش می‌دهد
  7. پوست خشن و خشکی را بهبود می‌بخشد

قیمت انواع سختی گیر

یکی از دغدغه‌های مهم خریداران سیستم‌های سختی گیر، قیمت آنها می‌باشد. در دنیای امروزه با توجه به تعداد بالای تولید کنندگان، عرضه کنندگان و واسطه‌ها در زمینه خرید و فروش تجهیزات، چالش قیمت به وجود آمده است. تا جایی که در بسیاری از اجناس با ظرفیت‌های یکسان شاهد رنج قیمتی متفاوتی هستیم.

 در قیمت انواع سختی گیر عوامل بسیاری دخیل هستند. این عوامل شامل ظرفیت، کیفیت جنس بدنه، تنوع شیر کنترلی، ضخامت بدنه، مقدار و جنس رزین و تجهیزات جانبی می‌باشند. اما دو عامل مهمی که بیشتر از عوامل دیگر در تعیین قیمت تاثیر دارند، رزین و  شیر کنترلی است. پس حتماً به این نکته توجه داشته باشید که وقتی از شرکت‌های متعددی استعلام قیمت می‌گیرید فقط به قیمت ارزان فروشنده اکتفا نکنید. زیرا با خرید سختی گیر چینی یا درجه پایین، شاید روزهای اول کار شما راه بیفتد اما با گذر زمان مجبور می‌شوید مجددا آن را تعویض کنید.

در خرید سختی گیر چه پارامترهایی را در نظر بگیریم؟

در فرایند سختی گیر رزینی ، یون های کلسیم و منیزیم موجود در آب از بین می روند و با یون های سدیم جایگزین می شوند. هنگامی که آب سخت وارد یک مخزن آب معدنی شود ، از طریق بستر مهره های رزین کروی جریان می یابد. مهره ها از پلی استایرن ساخته شده و با یون های سدیم بارگیری می شوند. از آنجا که مهره ها آنیون هستند ، بار منفی دارند. یون های کلسیم و منیزیم بار مثبت دارند و باعث می شود تا کاتیون شوند

پس می توان گفت اولین نکته هنگام خرید سختی گیر رزینی ، نوع رزین استفاده شده در دستگاه می باشد در حال حاظر برند های هیدرولایت، پرولایت و پدرولایت از برندهای معتبر بازار می باشد. از دیگر پارامترهای هنگام خرید دستگاه نوع و ابعاد مخزن سختی گیراست در صورتی که آب سختی بالایی داشته باشد بهترین گزینه مخزن فایبر گلاس است ولی اگر سختی نسبتا پایینی داشته باشد بایستی از مخزن آهنی با پوشش رنگ اپوکسی استفاده کرد. از دیگر پارارمترهای مهم هنگام خرید سختی گیر رزینی شیرآلات (سولو ولول، شیر نیمه اتومات و شیر اتومات) متناسب با دبی خروجی می باشد.

خدمات فروش دستگاه سختی گیر رزینی سپاهان پالایش

از آنجا که سختی گیر رزینی تقریبا هر روز نیاز به شست و شو و احیا دارد که توسط اپراتور انجام می‌شود، لذا پشتیبانی و خدمات پس از فروش نکته حائز اهمیتی تلفی می‌شود. خدمات شرکت سپاهان پالایش شامل فروش و تعمیرات اساسی و جزئی از تعویض فیلتر های مصرفی (فیلتر میکرونی ابتدایی) تا تعمیرات تخصصی شیرها می‌باشد. این شرکت کلیه محصولات خود را تا یک سال ضمانت کرده و سعی بر رضایتمندی مشتری را یکی از ارکان مهم پیشبرد در اهداف شرکت می‌داند.

تماس فوری: 09132101634

اشتراک گذاری پست

دیدگاه (7)

  • علی قهرمانی پاسخ

    سلام مطلب بسیار جالبی در مورد سختی گیر رزینی بود.

    سپتامبر 17, 2020 در 12:26 ب.ظ
  • سید امین موسوی پاسخ

    درود بر شما ؛
    من مقاله سختی گیر رزینی را مطالعه کردم . بسیار محتوای آموزنده داشت به خصوص در مورد انواع سختی گیر رزینی و تفاوت قیمت دستگاه سختیگیر رزینی تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک .

    سپتامبر 17, 2020 در 12:28 ب.ظ
  • سهراب احمدی پاسخ

    سختی گیر رزینی با بیانی شیوا و مطالبی جالب توضیح داده شده بود. من در مورد فرآیند سختی گیر رزینی تحقیق می کردم که به وب سایت سپاهان پالایش رسیدم مطالب بسیار جذاب و علمی توی این سایت بود به خصوص مقاله دستگاه سختی گیر رزینی خیلی جامع و جالب بود.

    سپتامبر 19, 2020 در 8:53 ق.ظ
  • فرزاد معظمی پاسخ

    مطلب شما اطلاعات جالبی داشت خیلی ممنون از سایت خوبتون

    ژوئن 9, 2021 در 4:37 ب.ظ
  • سختی گیر رزینی - جدول مشخصات فنی - قیمت - انواع - سپاهان پالایش پاسخ

    […] دستگاه سختی گیر رزینی معمول ترین روش جهت حذف سختی ناشی از کلیسم و منیزیم محلول در آب می باشد. اگر سختی موجود در آب بیش تر از 6 الی 7 گرین (grain) در گالن  یا تقریبا tds=100ppm باشد در مواردی که رسوب گزاری موجب اخلال در سیستم میشود دستگاه سختی گیر نیاز می شود. […]

    سپتامبر 8, 2024 در 8:12 ق.ظ
  • علیرضا صاحبان پاسخ

    ضمن عرض تشکر از مدیریت محترم از اطلاعات بسیارمفید وارزشمندکه تقریبا از صفرتا۱۰۰گفته شده بود ولی لازم دیدم مراحل انجام احیا وزمان مربوطه را هم درمقالات خودتون تشریح بفرمایید ممنون وسپاسگذارم

    اکتبر 5, 2024 در 11:44 ب.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *