مشکل سبز شدن آب استخر و روش‌های جلوگیری از آن

جلوگیری از سبز شدن آب استخر

مشکل سبز شدن آب استخر و روش‌های جلوگیری از آن

امتیاز بدهید

با مشاهده آب استخر انتظار آب زلال و شفاف از آن داریم تا با دیدنش لذت ببریم. همچنین هنگام شنا در صورتی که آب تمیز و شفاف باشد، یک آبتنی دلچسب را می‌توان تجربه نمود، اما مواجه شدن با آبی که رنگ آن سبز شده اصولا منظره دلچسبی نخواهد بود. به طور کلی ممکن است بنا به دلایل گوناگون آب استخر سبز شود. برای جلوگیری از این سبز شدن راهکارهای گوناگونی هم وجود دارد. در این نوشتار آمده‌ایم تا در مورد علل رنگ سبز آب استخر و روش‌های جلوگیری از سبز شدن آب استخر سخن بگوییم. با ما همراه باشید امیدوارم که مفید واقع گردد.

علت سبز شدن آب استخرها

وجود آب زلال و تمیز استخر، لذت شنا را دو چندان خواهد کرد. حال  آن روزی را تصور کنید که با مشاهده آب استخر از سبز شدن آن تعجب کرده و به دنبال علت سبز شدن آن می‌گردید. در این بخش به چند مورد از علل‌ها اشاره می‌کنیم.

ایجاد جلبک‌ها

اولین و رایج‌ترین دلیلی که می‌توان برای سبز شدن آب استخرها عنوان نمود، ایجاد جلبک است. آلودگی‌ها و آلاینده‌های اضافی در آب استخرها موجب کثیفی آب آنها شده و جلبک تولید می‌کند. جلبک‌ها در فصل‌های گرم سال شروع به رشد می‌کنند. به همین دلیل ممکن است یک شبه شما با دیدن آنها غافلگیر شوید باید این نکته را هم متذکر شد که مولکول‌های آب علاقه بسیار زیادی به جذب آلاینده‌هایی همانند باکتری و جلبک دارند. با گذشت زمان و به دنبال عدم انجام تصفیه آب استخر و عدم فیلتراسیون موجب تغییر رنگ آب استخر می‌شود. جلبک‌ها در فصول گرم بیش از دیگر فصول رشد و پیشرفت می‌کنند.

علت سبز شدن آب استخرها
علت سبز شدن آب استخرها

عدم استفاده از کلر

یکی از مهمترین تجهیزات استخر، انواع کلرزن و استفاده از کلر برای پاکسازی آب استخر است. در صورتی که از کلرها استفاده نشود، آب استخر با کمبود کلر مواجه می‌گردد. بدون کلر هم جلبک‌ها فرصت رشد پیدا کرده و با سرعت هرچه تمام‌تر رشد می‌کنند. اگر عدم استفاده از کلر ادامه پیدا کند، رشد جلبک‌ها تا جایی پیش می‌رود که کل استخر به مدت یک روز سبز خواهد شد، البته تاثیر آب گرم بر رشد جلبک‌ها دو چندان است. در صورتی که آب استخرها گرم باشد، محیطی مساعد برای جلبک‌ها بوده و به راحتی به رشد خود ادامه می‌دهند. بنابراین برای جلوگیری از سبز شدن آب استخر ، استفاده از کلر می‌تواند یکی از راه حل‌ها باشد.

مقاله پیشنهای در مورد تجهیزات استخر

انواع کلرزن استخر و ویژگی های آنها 

جمع شدن گرده‌های گل

یکی دیگر از دلایلی که موجب سبز شدن آب استخر می‌گردد، گرده‌های گل‌ها هستند. گرده‌های گیاهان و درختان به وسیله بادهای بهاری و تابستانی در کل سطح استخر پخش شده و موجب تغییر رنگ آب استخر می‌گردند. وقتی گرده‌ها جمع شدند یک لایه روی آب استخر ایجاد می‌شود که بسیاری از افراد آن‌ها را با جلبک سبز یا خردل‌ها اشتباه می‌گیرند. در صورتی که این روند ادامه پیدا کند، کل آب استخر سبز خواهد شد. گرده‌های گل از نظر شیمیایی کاملا بی‌ضرر هستند و هیچ تاثیری بر روی شما، بدنتان و همچنین آب استخر نخواهند داشت.

اکسید شدن فلزات

از دیگر عللی که می‌توان در سبز شدن آب استخر به آن اشاره نمود، اکسید شدن فلزاتی از جمله مس است. اگر در آب فلزاتی وجود داشته باشد، این فرآیند موجب سبز کردن آب می‌گردد. در صورتی که به این مشکل رسیدگی نشود، همچنان بد و بدتر خواهد شد.

میزان ph آب

برای جلوگیری از سبز شدن آب استخر باید به ph آب هم توجه داشت. بسیاری از دارندگان استخر تاثیر میزان ph آب را در سبز شدن آب نادیده می‌گیرند و عده‌ای هم آن را بی‌تاثیر می‌دانند، در حالی که چنین نیست. اگر ph آب بالا باشد، کلر واکنش خیلی کندی پیدا کرده در نتیجه جلبک شروع به رشد خواهد کرد. حال اگر میزان ph پایین و کم باشد، کلر بیش  از حد فعالیت می‌کند و خیلی سریع از رشد جلبک‌ها جلوگیری می‌نماید. همین روند موجب کاهش رشد جلبک خواهد شد.

روش‌‎های جلوگیری از سبز شدن آب استخر

برای جلوگیری از این مشکل اول باید علت اصلی و ریشه مشکل پیدا شود. سپس راهکارهای مناسب آن را پیش برد.

کنترل کیفیت آب استخر

برای اینکه از جلبک زدن آب جلوگیری به عمل آوریم، باید مدام کیفیت آب استخر را کنترل کنیم. مقدار کلر و ضد عفونی کننده در این شرایط در سبز شدن آب استخر تاثیر زیادی خواهد داشت. با کنترل می‌توان هر چه سریع‌تر به علت پی برده و راهی برای رفع آن در نظر گرفت.

روش‌‎های جلوگیری از سبز شدن آب استخر
روش‌‎های جلوگیری از سبز شدن آب استخر

موازنه تعادل ph آب‌های موجود در استخر

همانطور که پیش‌تر عنوان نمودیم، یکی از دلایل سبز شدن آب استخر نبود کلر برای ضدعفونی کردن استخر است. پس یکی از روش‌های جلوگیری از سبز شدن آب استخر نیز استفاده از کلر است. کلر ماده‌ای است که به پاکیزه سازی و ضدعفونی کردن آب کمک شایانی می‌کند. اگر موازنه تعادل ph آب به هم بریزد یا در مقدار مناسبی نباشد، به باکتری‌ها اجازه رشد و فعالیت خواهد داد. به عنوان مثال اگر سطح ph بیش از حد پایین آمده باشد، آب اسیدی شده و فلزات، جلبک‌ها و باکتری‌ها را از بین می‌برد. وقتی سطح ph بالا برود، دیگر کشندگی باکتری خیلی کمتر خواهد شد. تعادل ph استخر باید بین ۷.۲ تا ۷.۸ باشد. بنابراین باید در استخر خود از انواع کلرزن‌ها مثلا کلرزنی خطی استفاده کنید.

شوک ناگهانی با محلول‌های ضد جلبک و کلر

یکی از راه‌هایی مهم برای جلوگیری از سبز شدن آب استخر که با آن می‌توان جلبک‌هایی که موجب سبز شدن آب می‌شوند را از میان برد، شوک دادن به آب است. در این روش شوک یکدفعه‌ای با کلر و محلول‌های ضد جلبک در آب ایجاد می‌کنید. اگر قصد دارید که رشد جلبک‌ها را متوقف نمایید یا حتی آنها را از میان ببرید، این روش بهترین روش است.  این روش زمانی مناسب است که ph در شرایط نرمال باشد. در این روش محلول ضد جلبک به مدت ۲۴ ساعت در آب می‌ماند و وقتی به آب استخر شوک می‌دهند آب ابری یا کثیف به نظر می‌آید ولی با عبور آب از فیلتر دیگر این مشکل برطرف خواهد شد. اگر ph آب بالا باشد، آب استخر تحت شوک کلر کدر می‌گردد.

پاکسازی فیلترهای تصفیه آب برای جلوگیری از سبز شدن آب استخر

همه مسائلی که در رابطه با سبز شدن آب استخر پیش می‌آید مربوط به خود آب نیست. در بسیاری از موارد به تمیز نبودن فیلترهای تصفیه آب استخر هم برمی‌گردد. هرگاه فیلترها به درستی فعالیت نکنند، جلبک‌ها شرایطی برای رشد پیدا کرده و استخر شما محیطی برای رشد قارچ و جلبک خواهد شد و در نهایت آب استخر سبز می‌گردد. بهتر است با سرویس دوره‌ای و تمیز کردن فیلترهای تصفیه استخر از رشد آلاینده‌ها جلوگیری نمایید. می‌توانید به راحتی فیلترها را خارج کرده و با یک برس زبر آنها را تمیز نمایید. در صورت خرابی آن را تعویض کنید. فیلترها در انواع متعددی هستند، در صورت سردرگمی بهتر است از شرکت‌های پشتیبان راهنمایی بخواهید.

مقاله پیشنهای در مورد تجهیزات استخر

انواع فیلتر تصفیه استخر

از بین بردن فسفات از آب استخر

فسفات‌ها جزء آن دسته از موارد هستند که جلبک‌ها برای تقویت پرورش خود از آنها استفاده می‌کنند. همین استفاده کردن موجب رشد آنها در نتیجه سبز شدن آب استخر می‌گردد. اگر فسفات به میزانی باشند که آب استخر را به خطر بیاندازند، باید حتماً با استفاده از موادی به کاهش میزان فسفات ها کمک کنیم.

لایه برداری کردن از دیواره‌ها و کف استخر

قبل از اینکه برای جلوگیری از سبز شدن آب استخر هرگونه ماده شیمیایی به آب اضافه کنید، بهتر است به وسیله فرچه‌های مخصوص دیواره‌ها و کف استخر حسابی بسابید و لایه برداری نمایید. جلبک‌ها به سطح آب گسترش پیدا می‌کنند، اما با لایه‌برداری به خوبی می‌توان آنها را حذف کرد یا از همدیگر جدا نمود. همین امر موجب می‌گردد که از سبز شدن آب جلوگیری به عمل آید. اگر جنس استخر از پلاستیک وینیلی باشد، از فرچه‌های پلاستیکی استفاده کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *