نکات مهم در نگهداری از جکوزی و تجهیزات آن

نگهداری جکوزی

 نکات مهم در نگهداری از جکوزی و تجهیزات آن

امتیاز بدهید

تفریح، آرامش و لذت بردن کنار دوستان با رفتن به داخل جکوزی میسر می‌گردد. در جکوزی‌ها با گرفتن ماساژ و آب ولرم، علاوه بر اینکه خستگی از تنتان در می‌‌آید، تفریح مهیجی خواهید داشت. یکی از شروط داشتن جکوزی سالم، نگهداری از تجهیزات جکوزی و استفاده از سیستم تصفیه مناسب است. در این مقاله تلاش شده است تا کارهای مهم و تاثیرگذار در نگهداری جکوزی و تجهیزات آن را بررسی کنیم.

منظور از جکوزی و تجهیزات آن چیست؟

جکوزی یک نوع حوضچه آب گرم است، که آب گرم با فشار به وسیله نازل‌هایی كه در کف و دیواره‌های حوضچه تعبيه شده‌اند، وارد وان جکوزی می‌گردد. آنها به نحوی طراحی شده‌‌اند که وقتی افراد در معرض فواره‌ها و نازل‌های آب گرم قرار می‌گیرند، موجب ماساژ برای رفع خستگی آنها می‌شود. قسمت‌های پایینی جکوزی دارای یک یا دو پله است. با استفاده مکرر از جکوزی‌ها، یک سری آلودگی در آن ایجاد می‌گردد که این آلودگی‌ها خود موجب بیماری پوستی خواهد شد. برای تمیز کردن جکوزی راه‌های متفاوتی وجود دارد.

نکات مهم در نگهداری جکوزی

برای اینکه بتوانید از جکوزی خود بیشترین لذت را ببرید، باید در تمیز نگه داشتن و نگهداری آن دقت بسیار زیادی به‌خرج دهید. در ادامه مطلب در مورد نکات مهم نگهداری از تجهیزات جکوزی صحبت می‌کنیم.

ضدعفونی کردن آب

همواره این نکته را به یاد داشته باشید که شرایط آب استخر با جکوزی‌ها متفاوت است. هر چه دمای آب جکوزی بالا باشد، موجب رشد و تکثیر بیشتر میکروارگانیسم‌ها و باکتری‌ها می‌گردد. همچنین دمای آب بالا در جکوزی، باعث باز شدن بیشتر حفره‌های پوست بدن و احتمال بروز بیماری پوستی برای شناگران خواهد شد. پس باید نسبت به حفظ تعادل شیمیایی آب جکوزی و ضدعفونی کردن منظم آن بکوشیم. کلر یکی از پرکاربردترین مواد ضدعفونی کننده آب جکوزی به حساب می‌آید. میزان کلر جکوزی را هفته‌ای سه بار و هر بار پیش از استفاده و پس از آن اندازه بگیرید.

کنترل ph آب جکوزی

پی اچ آب جکوزی را هفته‌ای سه مرتبه و یا هر بار پیش از استفاده و پس از آن، به وسیله تست کیت اندازه گیری کنید. اگر این کار را به صورت منظم انجام دهید، از میزان تغییر ph و حتی کلر تعجب خواهید کرد.

کنترل قلیائیت آب برای نگهداری جکوزی

علیرغم اهمیت کنترل ph آب جکوزی، باید به این نکته توجه داشت که کنترل قلیاییت آب جکوزی هم از اهمیت بالایی برخوردار است. میزان قلیاییت آب، نشانگر میزان مقاومت آن در برابر تغییر ph است. باید توجه داشته باشید که بالا و یا پایین تر بودن میزان قلیاییت آب، باعث بروز مشکلاتی نظیر خوردگی در فلزات و تجهیزات، کدر شدن، آب ناراحتی چشم و پوست و غیره خواهد شد.

نکات مهم نگهداری جکوزی
اصول مهم نگهداری از جکوزی

تخلیه کردن آب جکوزی هر سه ماه یکبار

بهتر است برای نگهداری جکوزی و استفاده مناسب‌تر از آن، برنامه زمانی سه ماهه برای تخلیه آب جکوزی در نظر داشته باشید. انجام این کار، یعنی در نظر گرفتن پروسه سه ماهه، به عوامل مختلفی نظیر تعداد نفرات استفاده کننده از جکوزی، وضعیت فیلتر جکوزی، تعادل شیمیایی آب و غیره بستگی دارد. با این حال، اگر این عوامل تغییر پیدا کرد، باید هر دو ماه یکبار و یا هر چهار ماه به تخلیه آن اقدام نمود. هر کدام را که انتخاب کردید، بهتر است نسبت به آن پایبند بوده و در انجام آن استمرار داشته باشید.

بازدید دوره‌ای از تجهیزات و آب جکوزی

اگر می‌خواهید جکوزی شما عمر بیشتری داشته باشد و خللی در کار آن ایجاد نگردد. پیشنهاد می‌کنیم که به صورت دوره‌ای هم خود جکوزی و هم تجهیزات آن را چک کنید و از سلامت آنها اطمینان حاصل نمایید. این امر باید به وسیله یک تکنسین انجام شود. به عنوان مثال، می‌توان به جت پمپ جکوزی اشاره نمود که باید در مکان صحیح نصب گردد. اگر نصب به درستی انجام نشده باشد، عملکرد دیگر تجهیزات را مختل می‌کند. به جز تجهیزات، باید به آب جکوزی هم دقت کافی داشته و آن را مورد بازرسی قرار دهید.

تعبیه تهویه مناسب در محیط برای نگهداری جكوزی

اصولا محیط جکوزی‌ها گرم و تا حدودی مرطوب است که این محیط‌ برای رشد باکتری‌ها بسیار ایده آل می‌باشد و طبیعتا مشکلاتی را برای سلامتی افراد به وجود می‌آورد. باید در زمانی که از سونا و جکوزی استفاده نمی شود، همه درب و پنجره‌ها باز بوده و هوای محیط تهویه شده و از هر گونه باکتری و رطوبت اضافی خالی گردد.

تمیز کردن جکوزی در زمان عدم استفاده از آن

در نگهداری از وان جکوزی باید به تمیز کردن آن توجه کافی کنید. تمام سطوح جکوزی که در معرض تماس با افراد بوده، باید تمیز شوند. برای تمیزی سطوح، باید از پارچه نم دار استفاده کرد. بهتر است که برای این منظور، از مواد شیمیایی استفاده نشود. هنگام نظافت حتماً درب و پنجره‌ها باز گذاشته شود، تا بوی مواد پاک کننده، موجب ناراحتی شما نگردد.

تعویض به موقع آب جکوزی

در بسیاری از مواقع بسیاری از آلودگی‌ها با مواد ضدعفونی کننده و کلرها از بین نمی‌روند و پس از مدتی نیاز به تعویض کلی آب جکوزی است. زیرا غوطه ور شدن در آب آلوده و کثیف، مشکلاتی را برای سلامتی افراد به وجود می‌آورد.

خشک کردن وان بعد از استفاده برای نگهداری جکوزی

بهتر است پس از استفاده از وان جکوزی، جداره‌های بیرونی و درونی آن خشک شود تا رسوبی نگیرد و ظاهر آن هم خوب باقی بماند.

دوش گرفتن قبل از ورود به جکوزی

یکی دیگر از عوامل بسیار مهم و تعیین کننده در نگهداری و حفظ کیفیت آب جکوزی، تمیز بودن بدن  افراد است. بدن افراد دارای مقادیر زیادی چربی و آلودگی  است. ورود این مواد به جکوزی بار زیادي را بر فیلتر جکوزی وارد می‌کند و نیاز به مواد ضدعفونی کننده را افزایش می‌دهد. با دوش گرفتن، پیش از ورود به جکوزی، تا حد زیادی از بروز این مشکلات جلوگیری می‌شود.

دادن شوک ضدعفونی به جکوزی پس از استفاده

پس از هر بار استفاده از جکوزی، اگر شوک ضدعفونی به آن وارد شود، تاثیر بسیار مثبتی روی کیفیت آب خواهد داشت و موجب کاهش بو و آلودگی می‌گردد. پس از خروج از جکوزی، ابتدا ph را اندازه‌گیری کنید. اگر ph آب جکوزی بالاتر از ۷.۶ بود، با اضافه کردن ماده شیمیایی کاهش دهنده ph آن را تنظیم و بعد، از ماده شوک ضدعفونی کننده استفاده کنید.

جمع بندی نهایی

استفاده از جکوزی همانطور که لذت بخش است، اما زمانی که آب آلوده گردد دیگر قابل استفاده نخواهد بود. برای نظافت و تمیزی آب، باید نگهداری جکوزی و تجهیزات آن به صورت روتین انجام گردد.  بررسی مواد شیمیایی آب، تجهیزات و لوازم و بررسی عملکرد سیستم فیلتراسیون از جمله مواردی است که در داشتن جکوزی سالم و تمیز به شما کمک می‌کند. افزودن مواد شیمیایی و بررسی سیستم‌های فیلتراسیون باید به صورت دائمی انجام گردد و تعویض آب جکوزی باید به طور مرتب صورت پذیرد.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *