بهترین روش‌های عایق‌بندی استخرهای سیمانی

روش عایق بندی استخر سیمانی

بهترین روش‌های عایق‌بندی استخرهای سیمانی

امتیاز بدهید

در ميان تمام مراحل ساخت استخرها، آب بندی یکی از اصلی‌ترین مراحل به حساب می‌آید. زیرا این کار موجب می‌گردد که استخر مقدار بسیار زیادی آب را بدون نشتی در خود حفظ کند. استخرها یکی از مکان‌های تفریحی بسیار مناسب برای تمام فصول به حساب می‌آیند، ولی این سازه همانند هر سازه دیگری، علاوه بر خرید تجهیزات استخر با کیفیت، نیاز به مراقبت دارد. این بخش را به ارائه بهترین روش عایق بندی استخر سیمانی اختصاص داده‌ایم امیدواریم که مفید واقع گردد.

هدف اصلی از عایق بندی استخرهای سیمانی

همانطور که می‌دانید استخرهای سیمانی از مواد سیمانی ساخته می‌شوند. در نتیجه نفوذ پذیری خیلی بالایی برای عبور آب دارند. به همین دلیل،  هدف اصلی از عایق بندی آنها، جلوگیری از نفوذ آب به داخل سازه و حفظ کیفیت و عمر مفید آن است. عایق بندی مناسب می‌تواند از آسیب‌های ناشی از رطوبت و آب، مانند خوردگی، ترکیدگی و تخریب سطح سیمانی جلوگیری کند و در نتیجه، هزینه‌های تعمیر و نگهداری را کاهش دهد. همچنین، عایق بندی به عنوان یک عامل حفاظتی در برابر شرایط آب و هوایی نامساعد، همانند باران و یخبندان عمل می‌کند.

انواع روش عایق بندی استخر سیمانی

روش های آب بندی استخر سیمانی بسیار متنوع است. این روش‌ها با توجه به بودجه شما و شرایط سازه، مختلف و متفاوت هستند. در ادامه به چند نمونه از بهترین روش‌های عایق‌بندی این استخرها اشاره می‌کنیم.

استفاده از پودرهای پلیمری

این نوع عایق‌بندی اصولاً از لایه‌های پلیمری بر روی سیمان استفاده می‌کند. این عایق‌ها شامل پلی استر، پلی اتیلن و پلی پروپیلن هستند، که مقاومت بسیار خوبی در برابر رطوبت دارند. از این روش، به عنوان عالی‌ترین راهکار برای آب‌بندی استخرهای بتنی یاد می‌کنند. به این منظور ابتدا استخر را تمیز کنید، سپس مقداری کافی از پودرهای پلیمر را با آب ترکیب نمایید و روی دیواره‌ها بكشيد.
برای اینکه از عایق‌بندی استخر با مواد پلیمری اطمینان حاصل کنید، بهتر است آب بندی از طریق پودرهای پلیمری را دو مرتبه انجام دهید. پس از گذشت ۲۴ ساعت و خشک شدن پلیمرها، کاربران می‌توانند از استخر استفاده کنند.

به کارگیری چسب بتن یا پودر آب بند دیگر روش عایق بندی استخر سیمانی

چسب بتن، امروزه برای عایق‌بندی استخرهای سیمانی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده، کیفیت بالایی در آب بندی انواع استخر و جکوزی دارد، اما قبل از استفاده، باید با بتن و سیمان ترکیب گردد. در این روش پودر آب‌بندی را به همانند یک دوغاب سیمانی روی سطح بتن بریزيد. به اين نكته توجه داشته بشيد كه باید سیمان کمی نمدار باشد تا فرایند عایق سازی به خوبی انجام شود.

استفاده از رزین

اگر شما هم به دنبال روشی مطمئن و معتبر برای عایق بندی استخر سیمانی خود هستید، ما آب بندی استخر از طریق رزین را به شما پیشنهاد می‌دهیم. در این روش، با استفاده از رزین پلیمری و اکریلیک، استخرهای قدیمی و حتی جدید خود را عایق بندی نمایید. رزین ها از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه هستند، به همین دلیل، عایق‌بندی با این روش خیلی مناسب‌تر از دیگر روش‌ها است. البته ناگفته نماند که این روش آب بندی، خیلی آسان‌تر هم انجام می‌گیرد.

روش آب بندی استخر سیمانی
روش های عایق بندی استخر سیمانی

به کارگیری عایق‌های رطوبتی بر پایه نانو در عایق بندی استخر

این روش یکی از راهکارهای عایق جدید استخر محسوب می‌گردد و در مقابل نشتی‌های آب، بسیار عالی عمل می‌کند. برای ایجاد این عایق، تنها کافیست عایق رطوبتی نانو را با ملات سیمان مخلوط نموده و بر روی سطح سیمانی استخر بکشید. این عایق رطوبتی، نه تنها از نفوذ آب جلوگیری می‌کند، بلکه سطح سازه را در برابر گرد و خاک و خوردگی هم محافظت می‌نماید. این روش عایق‌بندی، مزیت‌های فراوانی دارد، از جمله آن می‌توان به طول عمر طولانی، محافظت از استخر در برابر اشعه فرابنفش، مقاومت بسیار بالا در برابر نوسانات دمایی و به حداقل رساندن هزینه‌ها اشاره کرد.

استفاده از قیر دیگر روش عایق بندی استخر سیمانی

عایق رطوبتی بر پایه قیر یا به اصطلاح ایزوگام، یکی از بهترین روش‌ها برای عایق کاری استخر سیمانی است. در این روش لایه‌ای گونی درجه یک بین لایه‌های قیر و استخر کار گذاشته می‌شود تا محافظت و انسجام خیلی خوبی ایجاد شود. البته بسته به نظر کارفرمایان، ممکن است به جای یک لایه گونی برای عایق‌بندی، از تعداد لایه‌های بیشتری استفاده شود. زیرا هر چقدر لایه‌های گونی به کار رفته بیشتر باشد، قطعاً عایق بندی خیلی بهتر می‌شود. اما هزینه عایق کاری کمی بالاتر می‌رود.

استفاده از پلیمرهای مایع در آب بندی استخر

این روش برخلاف دیگر روش‌ها، بسیار پرطرفدار است. زیرا پوشش دادن سطوح با پلیمرهای مایع، خیلی آسان و بی‌دردسر است. پلیمرهای مایع، بر پایه مواد شیمیایی و رزین هستند. به همین دلیل در برابر نفوذ آب، مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می‌دهند. نه تنها در استخرهای سیمانی، بلکه در استخرهای بتنی و خاکی هم به خوبی می‌توان از این عایق بهره برد.

به کارگیری رنگ‌ها در عایق‌بندی استخر

شاید در نگاه اول استفاده از رنگ‌ها به عنوان بک روش عایق بندی استخر سیمانی کاری بیهوده به نظر برسد، اما اين روش بسیار موثر است. زیرا رنگ‌ها بر پایه آب و رزین اکریلیک هستند، که چسبندگی بسیار بالایی دارند و در برابر محلول‌های شیمیایی مقاومت خوبی خواهند داشت. رنگ‌های عایق، برای پر کردن ترک‌های مویی و سطحی که آب به درون آنها نفوذ می‌کند، به کار برده می‌شوند.

دلایل استفاده از رنگ برای عایق بندی استخر

همانطور که پیشتر اشاره کردیم، روش‌های فراوانی جهت عایق سازی استخرهای سیمانی وجود دارند. اما در میان همه آنها استفاده از رنگ جز، برترین‌ها شناخته شده است. علل آن هم موارد زیر هست:

  • اصولاً افرادی که ظاهر استخر برایشان حائز اهمیت است، استفاده از رنگ‌ها را خیلی جایزتر می‌دانند. زیرا یک جلوه شفاف به استخر داده و موجب می‌شود، تمام لکه‌ها و آلودگی‌ها پوشانده شوند.
  • رنگ کردن استخر، از رشد باکتری‌های بیمارزا و همچنین جلبک‌های سطحی در استخر جلوگیری می‌شود.
  • با استفاده از رنگ، ایمنی سازه خیلی بالاتر می‌رود و همچنین از نشست کف استخر جلوگیری به عمل می‌آورد.

مراحل اصلی عایق بندی استخر سیمانی

پس از اینکه با روش‌های عایق‌بندی این نوع از استخرها آشنا شدید، حال وقت آن است که بدانید چگونه عایق‌بندی را انجام دهید. در ادامه مطلب به صورت مختصر اشاره‌اي به مراحل عایق کاری استخر خواهیم داشت. البته ذکر این نکته لازم است که برای عایق‌بندی استخرها بهتر است از متخصصین در این زمینه کمک بگیرید.

  • گام اول: در اولین گام باید مواد آب بندی تهیه شود. البته این مواد با توجه به بودجه کارفرما و شرایط استخر انتخاب می‌شود.
  • گام دوم: مرحله دوم شامل آماده کردن استخر است. در این مرحله باید تمام ذرات اضافی، گرد و غبار و کلاً آلودگی‌ها را از سطح استخر پاک نمود.
  • گام سوم: اين مرحله شامل پر کردن درزها و ترک‌ها است. در این مرحله باید تمام سطح استخر، یکنواخت شده و درزهای آن پر شود.
  • گام چهارم: استفاده از مواد و یا همان عایق‌ها است که باید طی چند مرحله انجام شود و روی سطح استخر را پوشش دهد.
  • گام پنجم: مرحله نهایی شامل خشک شدن سطح می‌باشد. با توجه به مواد به کار برده شده برای آب بندی استخر، زمان خشک شدن سطح هم متفاوت است. اصولاً زمان خشک شدن هر کدام از مواد، روی بسته‌های آن درج مي‌شود.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *