سختی گیر رزینی فایبرگلاس چیست؟

سختی گیر رزینی فایبرگلاس

سختی گیر رزینی فایبرگلاس چیست؟

امتیاز بدهید

در چند سال اخیر تصفیه آب به شدت مورد توجه قرار گرفته است. در پی تصفیه آب اصولاً باید سختی آن کاهش داده شود. پس نیاز به سختی گیرهایی است که بتوان از طریق آنها به حذف سختی آب پرداخت. یکی از مهم‌ترین انواع دستگاه سختی گیر آب می‌توان به سختی گیر رزینی فایبرگلاس یا FRP اشاره نمود. این سختی گیر مزایای فراوانی نسبت به دیگر سختی گیرها داشته و اصولاً در بین کاربران بسیار محبوب است. در این مطلب از سپاهان پالایش قصد داریم به معرفی آن بپردازیم.

معرفی سختی گیر رزینی فایبرگلاس یا  FRP

قطعاً وجود سختی بالای آب برای همه افراد آزاردهنده است. سختی گیر فایبرگلاس، با حذف برخی ناخالصی‌ها و املاح موجود در آب، سختی را برطرف می‌کند. از نظر ظاهری شکل این دستگاه به صورت استوانه‌ای از فایبرگلاس بوده که در برابر خوردگی به شدت مقاوم است و عمر دستگاه را بالاتر می‌برد. وظیفه اصلی این سختی گیر، برقراری تبادل کامل میان آب و یون‌ها است که سختی آب را به کمترین میزان ممکن و یا به حداقل‌ترین‌ها می‌رساند.

متریال تولید سختی گیر فایبرگلاس

هرگاه سخن از متریال فایبرگلاس به میان می‌آید، اصولاً ذهن افراد به متریال نامرغوب خطور می‌کند، در حالیکه چنین نیست. فایبرگلاس، یک نوع فیبر فشرده شیشه با الیاف پلیمری است. از فایبرگلاس‌ها اصولاً در بدنه سختی گیرهای FRP استفاده می‌شود. مواد اصلی تشکیل دهنده کامپوزیت‌ها در واقع شامل الیاف حصیری، سوزنی و رزین هستند.

ویژگی‌های منحصربه‌فرد سختی سختی گیر رزینی فایبرگلاس

اگر به عنوان خریدار، قصد خرید سختی گیر FRP را دارید، بهتر است قبل از خرید حتماً نسبت به مزایا و ویژگی‌های آن اشراف و شناخت کامل داشته باشید. اولین مورد، تحمل دمایی این سختی گیر است که به طور کلی تا ۹۰ درجه سانتی‌گراد به خوبی مقاومت می‌کند. مقاومت بالای آن در برابر اسیدشویی و املاح اسیدی آب می‌تواند از دیگر ویژگی‌ها و مزایای آن به شمار آید. به دلیل سبک بودن و وزن کمتر، حمل و نقل آن خیلی آسان‌تر می‌شود. در این میان، بهتر است از نگهداری آسان و سرویس راحت آن هم غافل نشد. چراکه به راحتی می‌توان سرویس و نگهداری این دستگاه را انجام داد.

نحوه تولید FRP

در ساخت سختی گیرهای رزینی در وهله اول به متریال و مواد به کار برده در آن توجه می‌شود. زیرا نوع متریال در طول عمر آن اثر مستقیمی دارد. این دسته از سختی گیرها از ورق‌های محکمی از مواد پلی اتیلن تشکیل شده که در برابر ضربه و خوردگی بسیار مقاوم هستند.

سختی گیر frp
شیرهای سختی گیر frp

شیرهای به کار رفته در سختی‌گیر FRP

برای عملکرد بهتر و اصولی سختی گیر رزینی فایبرگلاس ، اصولاً از شیرهای اتوماتیک و دستی استفاده می‌شود. که در ادامه مطلب به معرفی آنها می‌پردازیم.

شیر دستی سختی گیر رزینی فایبرگلاس

در این نوع سختی گیر نیاز است که به صورت دوره‌ای سیستم، مورد شست و شو قرار گیرد، البته این شستشو باید به صورت معکوس باشد تا رسوبی از مواد معدنی سخت در آن باقی نماند. در این شستشو اصولاً از شیر دستی استفاده می‌شود.

شیر اتوماتیک سختی گیر FRP

همانطور که از نام این نوع شیر برمی‌آید، به صورت خودکار و یا اتوماتیک عمل عملیات شستشوی رزین‌ها را انجام می‌دهد. البته نکته قابل توجه آنکه زمان برای انجام شستشو و یا بک واش متناسب با سلیقه شما بوده و می‌توان هر زمانی را که مد نظر دارید را به شیرهای اتوماتیک بسپارید.

مقاله پیشنهای در مورد سختی گیر

طرز کار دستگاه سختی گیر رزینی

نحوه حذف سختی آب به وسیله سختی گیر رزینی فایبرگلاس

همانطور که پیشتر اشاره کردیم کار سختی گیر FRP کاهش و یا حذف سختی آب است. حال برای انجام این عملیات، باید میزان سختی آب مشخص گردد تا با توجه به آن بتوان حذف یا کاهش آن را انجام داد. اصولاً آب‌هایی که دارای مقادیر بسیار بالایی از کلسیم و مواد معدنی باشند، به آب سخت معروف هستند. با استفاده از این نوع سختی‌گیر و رعایت ترتیب عملیات آن می‌توان آب سخت را به آب نرم تبدیل نمود.

در مرحله اول که به مرحله سرویس معروف است، سختی گیر، مواد معدنی و یون‌ها را از آب دفع می‌نماید. در مرحله دوم که تحت عنوان شستشوی معکوس معرفی می‌شود، رزین‌ها فشرده خواهند شد. سپس آب از درون این رزین‌ها جریان پیدا کرده و موجب شده تا املاح از آن خارج گردد. این عملیات تا جایی ادامه پیدا می‌کند که آب، کاملاً تمیز شده و یا به یک آب نرم دست پیدا کنیم.

اجزای اصلی سختی گیر رزینی FRP

اجزای اصلی این سختی گیر شامل موارد زیر است:

  • شیر دستی و اتوماتیک
  • نازل‌ها
  • شیرهای اصلی ورودی و خروجی آب
  • سنگ‌های نمک
  • استفاده از فایبرگراس در جنس بدنه
  • شیر هواگیری
  • استفاده از چند راهه پلی اتیلن

موارد استفاده از سختی گیر رزینی فایبرگلاس

از آنجایی که مخازن سختی گیر رزینی دارای مقاومت بالایی هستند، به همین خاطر در تجهیزات تصفیه آب بیمارستان‌ها، خشکشویی‌ها، مجتمع‌های مسکونی، موسسات صنایع تصفیه آب و کارخانجات بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. از همه مهمتر در تجهیزات تامین آب آتش نشانی این سختی گیر بسیار کاربرد دارد. همچنین از به کارگیری آن در سیستم‌های پرورش ماهی هم نباید غافل شد.

نکات مهم در استفاده از FRP

قطعاً هنگام استفاده از هر تجهیزاتی باید نکات مربوط به آن را در استفاده دانست تا دچار مشکل نشوید. در ادامه مطلب به چند مورد از نکات مهم که باید به‌طور مرتب انجام شوند، اشاره می‌کنیم.

  • روغن کاری شیر چند راهی
  • بررسی مرتب سختی آب
  • استفاده از سنگ نمک با میزان خلوص بالا
  • به کارگیری نصاب حرفه‌ای جهت نصب سختی گیر
  • قرار دادن کیسه‌های رزین در مجاورت هوا
  • استفاده از محلول آب و نمک جهت شست و شوی سختی گیر و خارج کردن یون‌ها

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *