آب شیرین کن خورشیدی روش کار و انواع آن را بیشتر بشناسید
آب شیرین کن خورشیدی با استفاده از انرژی خورشید، انرژی مورد نیاز شیرین سازی آبهای شور را تامین میکند. اغلب کشورهای جهان برای تامین آب آشامیدنی، تصفیه آب و شیرین اقدام به ساخت و طراحی آب شیرین کنهای خورشیدی کردهاند. ما نیز در ادامه قصد داریم تا شما را با این نوع از آب شیرین کن آشنا کنیم.
آب شیرین کن خورشیدی چیست؟
نقش آب در زندگی انسانها و سایر موجودات زنده بسیار با اهمیت است. در میان آبهایی که بر روی کره زمین وجود دارد آب شیرین از همه مهمتر است به همین دلیل تبدیل آب شور به آب آشامیدنی امری حیاتی برای ما محسوب میشود. آب شیرین کن خورشیدی نیز وسیلهای است که به ما در این راستا کمک بسیاری میکند. این دستگاه میتواند عوامل بیماری زا، نمکها، فلزات سنگین و غیره را از آب شور جدا کند.
سیستم این دستگاه با فناوریهای مختلف ساخته شده و به کار گرفته میشود .محاسباتی که بر روی دستگاه آب شیرین کن انجام شده نشانگر این است که به ازای هر یک متر مربع سطح جاذب خورشیدی میتوان چهار لیتر آب تصفیه شده در روز جمع آوری کرد. با این محاسبه میتوان گفت برای تامین آب در مکانهای پر جمعیت باید سطح جاذب بیشتری استفاده کنیم.
مزایای آب شیرین کنهای خورشیدی
این نوع آب شیرین کن با کارآیی خاص و بهینهای که برای شیرین کردن آب دارد، از مزایای مختلفی نیز برخوردار است که به آنها اشاره خواهیم کرد.
- هزینه پایین
- عدم نیاز به اپراتور و کارشناس متخصص جهت نگهداری
- ساخت آسان و تعمیر در محل
- تولید آب خالص و شیرین
- عدم نیاز به منبعهای انرژی مختلف
- عدم نیاز به تجهیزات خاص و پیچیده برای راه اندازی
نحوه کار آب شیرین کن خورشیدی
این دستگاهها، بر اساس قوانین تبخیر و تقطیر کار میکنند. آب شوری که وارد دستگاه میشود، توسط تابش نور خورشید که از سطح شیشه دستگاه عبور می کند گرم میشود. پس از آن آب شور داخل آب شیرین کن، شروع به تبخیر میکند. نمک، میکروب و دیگر ذرات موجود در آب در تشتک این دستگاه باقی میماند و بخار آب حاصل از این فرآیند، فاقد هیچ گونه مواد خواهد بود. بخار آب به سمت بالا حرکت میکند و در سطح زیری شیشه تقطیر جمع میگردد. قطرات تقطیر شده از آنجا به سوی ظرف جمع کننده رفته و در آنجا به آب تصفیه شده تبدیل میشوند.
کاربردهای آب شیرین کن
شاید همه ما این تصور را داشته باشیم که از آب شیرین کن خورشیدی فقط میتوان برای مصارف خانگی و ادارات و شرکتها استفاده کرد. اما این دستگاه در بخشهای مختلف کاربردهای بسیاری دارد که با آنها خواهیم پرداخت.
- کاربرد در بیمارستان جهت استریل کردن
- استفاده در صنایع جهت رفع نیازهای صنعتی
- استفاده در صنایع مخابراتی به عنوان آب باتری
- استفاده در آزمایشگاه تجزیه مواد
- استفاده در مناطق مجاور دریا جهت تهیه آب آشامیدنی
تماس فوری: 09132101634
معرفی انواع آب شیرین کنهای خورشیدی
آب شیرین کنهای خورشیدی را میتوان در چندین دسته تقسیم بندی کرد، که شامل انواع یک مرحلهای و چند مرحلهای میشوند.
حوضچهای یک مرحلهای
در این نوع آب شیرین کن، نور آفتاب از یک پوشش شیشهای و شفاف عبور میکند و به صورت انرژی حرارتی به سطح سیاه حوضچه که در تماس با آب شور است، جذب میشود. آب گرم شده، شروع به تبخیر میکند. بخار حاصله در سطح همان پوشش شیشهای چگالیده شده و به جهت شیب سطح، به طرف یک ناودان میرود.
بعد از آن به سوی تانک ذخیره کننده هدایت میشود. آب شیرین کن حوضچهای تک مرحله ای روی یک زمین باز نصب میگردد. تنها عیبی که این نمونه از دستگاهها دارند این است که به صورت افقی نصب میشوند و احتمال برخورد اشعه خورشید به آنها کمتر است.
آب شیرین کن چند مرحلهای
این نمونه دستگاه شامل صفحاتی موازی فاصلهدار و مایل است، که در فضای بین هر دو صفحه یک مرحله تقطیر انجام میگیرد. هر صفحه در این دستگاه نقش تبخیر کننده برای یک مرحله و نقش تقطیر کننده را برای مراحل بعدی دارد. اشعه خورشید از شیشه این دستگاه عبور کرده و در صفحه جاذب شروع به تولید گرما میکند.
صفحه دیگر در اثر عبور آب شور سرد میشود. در زمان عبور آب شور از سطح زیرین صفحه جاذب، آب، تبخیر میشود و روی سطح بالایی صفحه دیگر تقطیر میگردد. گرمایی که بر اثر تقطیر ایجاد میشود نقش پیش گرمکن در مرحله بعدی را دارد و به همین منوال آبهای تقطیر شده از طریق چندین صفحه و آب شور تبخیر نشده به وسیله چندین سطح دیگر جریان پیدا کرده و به صورت آب شیرین خارج میگردد.
نام انواع آب شیرین کن
آب شیرین کنهای خورشیدی مختلفی وجود دارند که هر کدام از آنها میتوانند شامل فرایند تک مرحلهای و یا چند مرحلهای باشند. بعلاوه، برخی از آنها جزء دستگاههای تصفیه آب قابل حمل طبقهبندی میشوند. هر کدام از این دستگاهها با توجه به نحوه عملکردی که دارند نامگذاری شدهاند. این دستگاهها شامل دستگاههای بازتابنده، فیتیلهای، پلکانی، دودکشی، لولهای همه مرکز و آب شیرین کن فعال هستند. آب شیرین کنهای خورشیدی در مناطق گرم که نیاز آب آنها به میزان کمتر از ۳ متر مکعب در روز است، کارایی دارند. در این مکانها به دلیل هزینه بالای انتقال آب و هزینههای بالای تامین سوخت، استفاده از این دستگاه قابل توجیه است. به صورت کلی، این نوع از آب شیرین کنها در شرایطی معقول و به صرفه هستند، که فقط آب شور در دسترس باشد، آب و هوا گرم باشد، هزینههای استفاده آب بالا بوده و نیاز کلی به آب شیرین کمتر از ۵ متر مکعب در هر روز باشد.
سخن پایانی
بنا بر آنچه گفته شد، استفاده از آب شیرین کن خورشیدی در شرایط خاصی قابل توجیه و صرفه اقتصادی است. در برخی موارد نیز تنها استفاده از دستگاههای سختی گیر آب برای رسیدن به هدف مورد نظر شما کافی است و میتواند نیاز آبی شما را در حد مطلوب فراهم کند. بنابراین، لازم است که پیش از خرید آب شیرین کن، با افراد متخصص در این زمینه مشورت کنید و ببینید که کدام نوع از انواع دستگاههای تصفیه آب مناسب شرایط مد نظر شماست.
دیدگاه (6)
سلام. آب حاصل از این آب شیرین کن ها، آب مقطر میباشد. حال آنکه نوشیدن آب مقطر زیانبار است، لطف کرده که اطلاعاتی در این خصوص بدهید
سلام و سپاس از توجه شما. دستگاه آب شیرین کن هم قابلیت تولید اب مقطر دارد هم آب شیرین قابل آشامیدن. بنابراین اگر نیاز به آب آشامیدنی دارید تنظیمات دستگاه را بر روی آب آشامیدنی بگذارید.
درود
ببخشید در سطحی به مساحت 400 متر مربع، چقدر آب میشود شیرین کرد روزانه؟
درود بر شما بستگی به کارتون داره با همکاران ما تماس بگیرید تا کامل راهنمایی تون کنن
آب تولیدی در بیشتر آب شیرین کنها آب مقطر است که با اضافه کردن املاح به آب آشامیدنی تبدیل میشود.
سپاس از توجه شما