شیر فیلتر شنی اتوماتیک

امتیاز بدهید

در این مطلب به معرفی یکی دیگر از قطعات دستگاه آب شیرین کن صنعتی یعنی شیر فیلتر شنی اتوماتیک می‌پردازیم.

بدن همه ما در طول روز به مقدار مشخصی آب نیاز دارد. بدون غذا، انسان تا چند روزی قادر به ادامه حیات خواهد بود؛ اما بدون وجود آب مدت زیادی دوام نخواهد آورد. بنابراین تاثیر آب آشامیدنی سالم بر سلامتی انسان بسیار مهم است. از همین رو، تصفیه آب بسیار حائز اهمیت است و تمام کشورها به دنبال گسترش صنایع تصفیه آب خود هستند.
از همین رو استفاده از دستگاه‌های تصفیه آب گسترش پیدا کرده و امروزه دستگاه‌های آب شیرین کن مختلفی در بازار وجود دارند. در ادامه به معرفی فیلتر شنی اتوماتیک خواهیم پرداخت.

فیلتر شنی اتوماتیک چیست؟

یکی از مهم‌ترین روش‌های تصفیه آب در طبیعت، گذر آب از بسترهای شن و ماسه‌ای است. برای ساخت فیلتر شنی نیز از این ویژگی طبیعت الهام گرفته شده است. فیلترهای شنی اتوماتیک در واقع نوعی دستگاه تصفیه آب به شمار می‌روند که براساس تجهیزات خود می‌توانند نقش بسیار مهمی در پاکسازی و تصفیه آب داشته باشند. این فیلترها در انواع مختلف و با کیفیت بالایی تولید و عرضه می‌شوند که بخش مهمی از آنها شیر فیلتر شنی اتوماتیک است. از این نوع فیلتر برای حذف ذرات معلق در آب با اندازه بیش از 100 میکرون استفاده می‌شود.

فیلترهای شنی نسبت به سایر روش‌های تصفیه آب، هزینه کمتری دارند. فیلتر شنی نوعی مخزن است که دارای یک شیر ورودی، یک شیر خروجی و نازل‌هایی با پوشش شن و سیلیس است. ذرات معلق موجود در آب، امکان عبور از این فیلتر را ندارند و در نهایت، آب خروجی از این سیستم تمیز و تصفیه شده است.
بدنه این فیلترها از جنس‌های مختلفی ساخته می‌شود. رایج‌ترین آن‌ها از جنس فلزی، فایبرگلاس و یا بتنی هستند. معمولا انواع فلزی و بتنی آن برای تصفیه خانه‌های با ظرفیت بالا استفاده می‌شود.

روش تصفیه آب با فیلتر شنی اتوماتیک

در حالت کلی روش کار فیلتر شنی اتوماتیک به صورت زیر است:

  • آبی که دارای املاح، آهن، ذرات معلق گل و لای، منگنز و مواد دیگر است، توسط شیر ورودی وارد مخزن می‌شود.
  • در داخل مخزن نازل‌هایی پوشیده از شن و سیلیس وجود دارد، وجود این نازل‌ها باعث می‌شود تا ابتدا دانه‌های درشت‌تر، سپس دانه‌های متوسط و در نهایت دانه‌های ریزتر گیر افتاده و تنها، قطرات آب بدون ذرات معلق از نازل عبور کنند.
  • در نهایت آب تصفیه شده و بدون ذرات معلق از شیر خروجی یعنی شیر فیلتر شنی اتوماتیک به بیرون دستگاه منتقل شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.
اجزای فیلتر شنی اتوماتیک
اجزای فیلتر شنی اتوماتیک

اجزای فیلتر شنی اتوماتیک  

فیلتر شنی دارای اجزای زیر است:

  • گیج فشار آب ورودی
  • فلومتر آب ورودی
  • شیر کنترل جریان
  • شیر تزریق هیپوکلریت
  • شیر تزریق پلی آلومینیوم کلراید
  • لوله آب ورودی
  • شیر اطمینان
  • لوله آب تصفیه شده
  • نازل فیلتر شنی
  • صفحه زیر فیلتر شنی
  • شیر آب خروجی
  • شیر آب تصفیه شده

بررسی اجزای فیلتر شنی اتوماتیک

انواع فیلتر شنی حتی فیلترهای شنی مورد استفاده در استخرها دارای اجزای کم و بیش مشابهی هستند. در ادامه به بررسی اجزای اصلی فیلتر شنی خواهیم پرداخت:

مخزن اصلی

مخزن اصلی فیلتر شنی در دو مدل فلزی و یا فایبر گلاس تولید می‌شود. مخازن فلزی از جنس استیل و یا آهن هستند و در درون آن سیلیس به صورت لایه بندی قرار می‌گیرد. در واقع بستر فیلتراسیون درون این مخزن قرار می‌گیرد.

نازل فیلتر شنی

نازل فیلتر شنی یکی از اجزای مهم این فیلتر است. این قطعه کوچک وظیفه بسیار مهمی دارد و وظیفه آن کنترل آب و جهت دادن به آن است. این کار باعث می‌شود تا آب به راحتی از حفره وارد و یا خارج شود و مسیر مشخصی را طی کند. نازل‌های فیلتر شنی معمولا از جنس برنج و یا پلاستیک ساخته می‌شوند.

سیلیس

یکی از اجزای بسیار مهم در فیلتر شنی که نقش بسیار مهمی دارد، سیلیس‌ها هستند. سیلیس‌ها در این فیلتر، نقش تصفیه آب را بر عهده دارند. معمولا برای پر کردن مخزن فیلتر شنی از سه نوع سیلیس با سایزهای مختلف استفاده می‌کنند. به این صورت که آن‌ها را در سه لایه روی یکدیگر قرار می‌دهند تا کارایی آن بالا رود.

ترتیب قرارگیری سیلیس‌ها در فیلتر برحسب اندازه به شرح زیر است:

  1. لایه اول فوقانی: 3/0 تا 1 میلی متر
  2. لایه دوم فوقانی: 1 تا 3 میلی متر
  3. لایه تحتانی: 3 تا 8 میلی متر

شیر آلات فیلتر شنی

شیر فیلتر شنی اتوماتیک دارای 4 نوع اصلی است. وظیفه این شیرها، انجام و کنترل کارکرد فیلتر است. همچنین این فیلتر یک شیر برای هواگیری و یک شیر برای تخلیه سریع در قسمت تحتانی لوله‌کشی است.

نصب شیر فیلتر شنی اتوماتیک
نصب شیر فیلتر شنی اتوماتیک

شیر بکواش برای انجام شست‌وشوی معکوس

معمولا بعد از مدتی سیلیس‌ها اشباع شده و کارایی خود را از دست می‌دهند. در این حالت و برای رفع این مشکل باید از عملیات شست‌وشوی معکوس استفاده شود. فیلترهای شنی دارای شیر چند حالته مجهز به شست‌وشوی معکوس هستند. البته تعداد این شیرها در مدل‌های مختلف متفاوت و به شرح زیر است.:

  1. در فیلترهای شنی با مخزن آهنی، 4 شیر دستی وجود دارد.
  2. در فیلترهای شنی با مخزن فایبرگلاس، شیر سه حالته (دستی و اتوماتیک) وجود دارد.

شرایط نصب فیلتر شنی اتوماتیک

  • محل نصب فیلتر شنی حتما باید تراز باشد.
  • لوله‌کشی‌های آب ورودی و خروجی با دقت بالا انجام شود.
  • بعد از نصب دستگاه، با استفاده از شیر هواگیری، هوای داخل مخزن خالی شود.
  • از محکم کردن بیش از حد لوله‌ها بپرهیزید.

ویژگی‌های فیلتر شنی اتوماتیک

  • توانایی بالا در برابر فشارهای تست
  • دارای ضخامت 180 میکرونی
  • بهره‌مند بودن از سیلیس‌های 99 درصدی
  • مجهز بودن به شیرهای پرکاربرد مانند شیرهای هوازی و فشارسنج

مزایای استفاده از فیلتر شنی اتوماتیک

فیلتر شنی ، در عین سادگی، دارای کاربرد بالایی هستند و نقش بسیار مهمی در تصفیه آب و شست‌وشو دارند. این نوع فیلتر که به آن صافی شنی هم می‌گویند، یکی از قدیمی‌ترین و رایج‌ترین راه‌های تصفیه آب است. استفاده از این فیلترها به دلیل قیمت ارزان، طول عمر و راندمان بالا بسیار گسترش پیدا کرده است. تصفیه آب با فیلتر شنی، هم در مصارف خانگی و هم در مصارف صنعتی کاربرد بسیار گسترده‌ای دارد.

خرید شیر فیلتر شنی اتوماتیک

همانطور که اشاره شد شیر فیلتر شنی دارای چند نوع شیر است که هر یک عملکرد خاصی در دستگاه دارند و بدون آنها کارکرد دستگاه با اختلال روبرو می‌شود. بنابراین اگر لازم بود که این قطعات را برای دستگاه خود تهیه کنید به شما توصیه می‌کنیم که به شرکت سپاهان پالایش مراجعه کنید. این شرکت عرضه کننده انواع قطعات دستگاه‌های آب شیرین کن از جمله انواع شیر فیلتر شنی اتوماتیک است. بعلاوه، این شرکت در طراحی، ساخت و نصب انواع آب شیرین کن صنعتی سابقه ای طولانی دارد و مشاوران آن می‌توانند به‌خوبی شما را در امر انتخاب دستگاه مناسب و خرید قطعات یدکی مورد نیاز آن یاری کنند.

تماس فوری: 09132101634

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *