پمپ تزریق یا دوزینگ پمپ

امتیاز بدهید
دوزینگ پمپ دستگاه تصفیه آب
دوزینگ پمپ دستگاه تصفیه آب

امروز قصد داریم تا شما را با یکی دیگر از قطعات دستگاه‌های اب شیرین کن یعتی انواع پمپ تزریق و یا دوزینگ پمپ دستگاه تصفیه آب و کاربردهای مختلف آن آشنا کنیم. در صورتی که به دنبال خرید این قطعه و یا در پی آشنایی با کارکرد آن هستید ما را در ادامه این مطلب همراهی کنید.

پمپ تزریق چیست؟

دوزینگ پمپ‌ها یا پمپ‌های تزریق که به آنها مترینگ پمپ نیز گفته می‌شود، تجهیزاتی هستند که قادرند مقدار مشخصی از سیال را با حجم و دبی مشخص تزریق و جابه‌جا نمایند. هنگامی‌که افراد قصد تزریق مواد شیمیایی و یا سیال با دبی مشخص و فشار معین را داشته باشند، می‌توانند از این دستگاه استفاده نمایند.
پمپ‌های تزریق در موارد و مصارف مختلفی کاربرد دارند که از جمله مهم‌ترین کاربرد آنها می‌توان به تصفیه فاضلاب و تصفیه پسماندها اشاره کرد. علاوه بر این صنایع، از دوزینگ پمپ‌ها در استخرها نیز برای تزریق یکنواخت و یکسان کلر و مواد شیمیایی به آب استخرها استفاده می‌کنند. در انواع پمپ‌های تزریق، پارامترهای مهمی از جمله فشار و دبی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. دبی پمپ‌های تزریق بین 1 الی 10000 لیتر و فشار کاری آنها بین 5 الی 20 بار متغیر است.

قطعات مختلف دوزینگ پمپ دستگاه تصفیه آب

در حالت کلی دوزینگ پمپ‌ها ساختار منظمی داشته و شامل قسمت‌های زیر می‌باشند.

نیروی محرکه

نیروی محرکه این پمپ‌ها توسط یک الکتروموتور با دور ثابت و جریان متناوب AC تامین می‌گردد و در برخی موارد خاص نیروی محرکه آنها توسط الکتروموتورهای دور متغیر، موتورهای پنوماتیکی یا هیدرولیکی نیز تامین می‌شود.

قطعات مختلف دوزینگ پمپ
قطعات مختلف دوزینگ پمپ

مکانیزم حرکت در دوزینگ پمپ دستگاه تصفیه آب

جریان حرکت در این پمپ‌ها به گونه‌ای است که حرکت چرخشی میل لنگ در آنها به حرکت رفت و برگشتی پیستون تبدیل می‌شود و همین امر نیز باعث می‌شود تا کورس رو به جلوی پیستون تراکمی و کورس در حالت برگشت انبساطی باشد.

تنظیم کننده دبی

تغییر طول موثر کورس و همچنین تغییر سرعت کورس باعث تغییر و تنظیم دبی پمپ تزریق می‌شود. اکثر این دسته از پمپ‌ها از یک پیچ میکرومتر برای تنظیم دبی استفاده می‌کنند. در بعضی از موارد خاص نیز یک عملگر پنوماتیکی یا الکترونیکی توانایی آن را دارد که از طریق سیگنالی که از سیستم دریافت می‌کند، دبی را تنظیم نماید.

گذرگاه سیال

خصوصیات سیال و سرویس کاری پمپ از جمله مواردی است که تعیین کننده طراحی گذرگاه سیال است. مواردی دیگر همچون دما، ویسکوزیته سیال، خورندگی سیال و دبی نیز در طراحی موثر می‌باشند.

سایر اجزای اصلی دوزینگ پمپ دستگاه تصفیه آب شامل خط لوله اصلی، شیر تزریق، شیر یک طرفه، گیج فشار، مخزن ذخیره مایع، سوپاپ یک طرفه فیلتردار و شیر اطمینان می‌باشد. علاوه بر اجزای اصلی، برخی از اجزا و تجهیزات جانبی مانند صافی‌ها برای جلوگیری از ورود اجسام ریز به داخل پمپ، دمپرهای پالس جریان برای حذف انواع پالس‌ها و ایجاد یک خروجی خطی و ثابت، شیرهای اطمینان و شیرهای بک پرشر (Back Pressure) نیز در انواع پمپ‌های تزریق وجود دارد. مواد اولیه و جنس دوزینگ پمپ‌ها می‌تواند از نوع استنلس استیل، تفلون PVC، پروپیلن PP، پرواتیلن PE و کانیار PVDF باشد.

انواع پمپ تزریق

دوزینگ پمپ‌ها بر اساس نوع مکانیزم تراکم سیال و انتقال قدرت در آنها به سه نوع مختلف تقسیم بندی می‌شوند که در ادامه به توضیح هر یک از آنها پرداخته‌ایم.

دوزینگ پمپ‌های سلونوئیدی

در این نوع از پمپ‌ها، انتقال قدرت توسط نیروی الکترومغناطیس انجام می‌شود. با وجود یک مگنت در پمپ‌های سلونوئیدی، جریان الکتریسیته ایجاد شده و باعث به حرکت درآوردن نیروی فنر می‌شود. معمولاً از پمپ‌های تزریق سلونوئیدی برای فشار و دبی‌های کم استفاده می‌شود.

انواع پمپ تزریق
انواع پمپ تزریق

پمپ‌های تزریق موتوری

مولد قدرت در دوزینگ پمپ‌های موتوری یک موتور الکتریکی می‌باشد که معمولاً دارای کلاس حفاظتی IP55 برای جلوگیری از ورود گرد و غبار در آن است.

دوزینگ پمپ‌های دیافراگمی

نوع دیگر دوزینگ پمپ دستگاه تصفیه آب ، پمپ تزریق دیافراگمی است. در این دوزینگ پمپ‌ها که بیشتر در استخرها، تصفیه فاضلاب‌ها و تزریق مواد شیمیایی استفاده می‌شود، شفت پمپ به یک دیافراگم متصل می‌باشد که با حرکت رفت و برگشتی دیافراگم، باعث انبساط و انقباض دیافراگم و در نتیجه مکش وتزریق سیال می‌شود. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های این پمپ‌ها این است که در آن، سیال هیچ‌گونه تماسی با قطعات مکانیکی پمپ نداشته و از خوردگی‌های احتمالی جلوگیری به عمل می‌آید. دوزینگ پمپ‌های دیافراگمی خود به چند نوع دیافراگم دیسکی، دیافراگم با عملکرد بالا HPD و دیافراگم فلزی تقسیم می‌شوند.

دوزینگ پمپ‌های پیستونی

این نوع دوزینگ پمپ‌ها از نوع دوزینگ پمپ‌های جابه‌جایی مثبت هستند و به همین دلیل نیز هنگام کار با آنها به هیچ عنوان نباید شیر خروجی پمپ‌ها بسته باشد. مکانیزم مکش و تراکم در این نوع از پمپ‌ها توسط حرکت خطی پیستون انجام می‌شود و برای به حرکت درآوردن پیستون از یک موتور الکتریکی استفاده می‌شود.

پمپ‌های پلانجری

مکانیزم پمپ‌های تزریق پلانجری و پیستونی تقریباً شبیه به یکدیگر بوده و تنها تفاوتی که میان آنها وجود دارد این است که در پمپ‌های پلانجری، پلانجرها قطر باریک‌تر و طول بیشتری نسبت به پیستونی دارند و عمدتاً برای تزریق سیالات با دبی کم و فشار بسیار بالا از این نوع پمپ‌ها استفاده می‌شود.

علل خرابی دوزینگ پمپ دستگاه تصفیه آب

پمپ‌های تزریق نیز مانند سایر قطعات و لوازم به کار برده شده در صنایع، به دلایلی دچار خرابی و مشکل می‌شوند. از جمله مهم‌ترین عواملی که باعث خرابی و از بین رفتن دوزینگ پمپ‌ها می‌شوند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اسیدی یا قلیایی بودن سیال خورنده
  • پایین یا بالا بودن ولتاژ دستگاه
  • میزان کار دستگاه نسبت به مقاومت هد
  • جامپ کردن پیستون
  • نرسیدن مایع پمپ
  • نشتی هوا از لوله پمپ
  • سایش سیال دستگاه
  • مناسب نبودن سیال استفاده شده در دستگاه
  • عدم هواگیری یا پرکردن اولیه پمپاژ سیال
  • ارتفاع زیاد مکش منفی

بنابر مطالبی که درباره پمپ‌هی تزریقا گفته شد، می‌توان نتیجه گرفت از این پمپ‌ها در اغلب موارد، استفاده می‌کنند و همین امر نیز باعث شده تا این نوع از پمپ‌ها در انواع و اقسام مختلفی در بازار وجود داشته باشند. بنابراین در خرید و استفاده از این قطعات، باید نهایت دقت را به خرج داد تا بتوان پمپ مناسب را انتخاب نموده و استفاده کرد.

عملکرد دوزینگ پمپ در تصفیه آب

عملکرد پمپ تزریق در تصفیه آب در آب شیرین کن‌ها

دوزینگ پمپ استفاده شده در دستگاه تصفیه آب و دستگاه آب شیرین‌کن، توسط یک شلنگ مخصوص که در آن تعبیه شده است، آب را مکیده و به داخل دستگاه تصفیه آب تزریق می‌کند. در این میان، یک پیچ هواگیری نیز وجود دارد تا آب ورودی به دستگاه هواگیری شده و سپس وارد دستگاه شود‌. در پکیج عای تصفیه آب صنعتی این پمپ‌ها قبل از پمپ‌های فشار بالا نصب می‌گردند تا سبب تزریق مواد ضد رسوب آنتی آسکالانت به دستگاه شده و سپس با وارد شدن این مواد به ممبران‌ها، طول عمر آنها افزایش یافته و میزان آب شیرین تولیدی دستگاه افزایش یابد.

در واقع پمپ‌های تزریق به یک نسبت خاص، آنتی اسکالانت را تزریق می‌کنند تا باعث حذف رسوبات روی سطح ممبران شده و از کاهش تولید و بالا رفتن تی دی اس جلوگیری کنند. همچنین در انواع پکیج تزریق کلر در دستگاه آب شیرین‌کن، از پمپ تزریق استفاده می‌شود تا با تزریق یکنواخت کلر به تمام قسمت‌های مورد نیاز، آلودگی میکروبیِ موجود از بین برود.

خرید انواع پمپ تزریق برای دستگاه آب شیرین کن

همان‌گونه که مشاهده کردید، پمپ تزریق اهمیت زیادی در فرایند تصفیه آب در دستگاه‌ها و شرایط مختلف دارد. بعلاوه، حتما متوجه شدید که این قطعه، قطعه‌ای بسیار حساس است که میزان مواد شیمیایی‌ای را که باید به آب تزریق شود، کنترل می‌کند. در نتیجه خرید دوزینگ پمپ مناسب و نصب صحیح آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برای اینکه راهنمایی‌های لازم را در این زمینه دریافت کنید، می‌توانید با شرکت سپاهان پالایش تماس بگیرید. این شرکت دارای سال‌ها تجربه در زمینه طراحی و فروش انواع دستگاه آب شیرین کن و قطعات و لوازم یدکی انواع دستگاه تصفیه آب است و مشاوران آن می‌توانند به خوبی شما را در زمینه خرید دستگاه مناسب، قطعات مورد نیاز آن و همچنین نصب درست و استفاده اصولی از دستگاه راهنمایی کنند.

تماس فوری: 09138203780

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *