مخزن ذخیره آب در دستگاه آب شیرین کن

امتیاز بدهید

مخزن ذخیره دستگاه تصفیه آب

دستگاه‌های آب شیرین‌کن از جمله دستگاه‌هایی هستند که در سال‌های اخیر طرفداران و کاربران بسیار زیادی پیدا کرده‌اند. بسیاری از افراد برای تامین آب شرب مصرفی خود از دستگاه‌های تصفیه آب و آب شیرین‌کن‌ها استفاده می‌کنند تا با حذف انواع ناخالصی‌ها و مواد معلق موجود در آب، کیفیت آب مصرفی خود را تا حد ممکن افزایش دهند. دستگاه‌های آب شیرین‌کن، اجزا و قطعات مختلف و متعددی دارند که نبود هریک از این قطعات باعث ایجاد مشکلاتی در عملکرد دستگاه آب شیرین‌کن خواهد شد. مخزن ذخیره آب شیرین کن یا همان مخزن ذخیره دستگاه تصفیه آب از مهم‌ترین و اصلی‌ترین قطعات دستگاه آب شیرین‌کن است که انواع مختلفی دارد. در این مطلب به توضیح مخزن ذخیره آب خواهیم پرداخت و برخی از ویژگی‌های مهم آن را بیان خواهیم کرد.

مخزن ذخیره آب چیست؟

مخزن ذخیره آب یکی از قطعات اصلی و بسیار مهم در دستگاه‌های تصفیه آب و آب شیرین‌کن‌ها می‌باشد. برخلاف تصور بسیاری از مردم، مخزن ذخیره، محل ذخیره آب تصفیه شده است. آب تصفیه شده عاری از هرگونه مواد نگهدارنده نظیر کلر است و به همین علت، امکان فساد این آب بسیار بالاست. چنانچه مخزن ذخیره آب، از جنس مرغوبی نبوده و از جنس پلاستیک نامرغوب ساخته شده باشد، امکان اینکه آب تصفیه‌شده فاسد شده و قابل مصرف نباشد زیاد می‌شود. هنگامی‌که آلودگی و فساد آب داخل مخزن ذخیره آب از حدی بالاتر رفت، فیلتر ممبران نیز قادر به تصفیه آن نخواهد بود و بدین ترتیب آب موردنظر، بو و طعم خاصی خواهد گرفت که باعث نارضایتی استفاده کنندگان می‌شود.

بسیاری از افراد تلاش می‌کنند تا به علت بزرگ و جاگیربودن مخزن ذخیره آب، آن را حذف کنند و در نبودِ این مخزن، از دستگاه آب شیرین‌کن استفاده کنند. این عقیده کاملا اشتباه است و باعث ایجاد مشکلاتی برای دستگاه می‌شود و عملکرد آن را با مشکل مواجه می‌کند و در نهایت منجر به از کار افتادن دستگاه آب شیرین‌کن خواهد شد.   

مخزن ذخیره آب شیرین کن
مخزن ذخیره آب شیرین کن

عملکرد مخزن ذخیره آب شیرین کن

دستگاه‌های تصفیه آب و آب شیرین‌کن عملکردی مبتنی بر اسمز معکوس دارند و براساس اسمز معکوس، آب را تصفیه می‌کنند. سرعت واکنش اسمز معکوس بسیار پایین بوده و با سرعت کمی آب تصفیه شده را تولید می‌کند. استفاده از مخزن ذخیره دستگاه تصفیه آب ، این مشکل را حل کرده و باعث می‌شود افراد و کاربران دستگاه آب شیرین‌کن در مدت زمان کمتری، حجم آب بیشتری را از این دستگاه دریافت کرده و مصرف کنند. در واقع در صورت نبود این مخزن، افراد باید برای برداشت یک لیوان آب، دو دقیقه و برای برداشت یک پارچ آب، 25 دقیقه منتظر بمانند.

مخزن ذخیره آب دو قسمت دارد. قسمتی از آن مختص ذخیره آب تصفیه‌شده و قسمت دیگر آن مختص ذخیره هوای فشرده است که این دو قسمت توسط جداره‌ای نازک از یکدیگر جدا می‌شوند. هنگامی‌که شما برای استفاده از دستگاه تصفیه آب، شیر آن را باز می‌کنید، هوای فشرده توسط دیافراگم به قسمت ذخیره آب تصفیه‌شده فشار آورده و باعث می‌شود تا مصرف کنندگان، آب موردنیاز خود را تهیه کنند. هنگامی‌که مخزن، خالی از آب تصفیه‌شده باشد، سنسورهای موجود در آن دستور به‌کارافتادن پمپ و تامین آب تصفیه شده موردنیاز را می‌دهند و بدین صورت آب تصفیه‌شده در مخزن ذخیره آب پر می‌شود.

انواع مختلف مخازن ذخیره آب

با توجه به جنس، اندازه و کارایی، مخازن ذخیره آب به سه نوع مختلف تقسیم می‌شوند. مخازن فلزی، مخازن فلزی – پلاستیکی و مخازن تمام پلاستیک از جمله مهم‌ترین و اصلی‌ترین انواع مخازن ذخیره آب هستند که در صنایع مختلف به‌کار برده می‌شوند. می‌توان گفت، مخازنی که جنس پلی اتیلن و استیل دارند، ایده‌آل‌ترین مخازن برای تهیه آب شرب مصرفی هستند و کیفیت آب تولید شده در مخازن استیل نیز بهتر است.

مزایا و معایب استفاده از مخزن ذخیره دستگاه تصفیه آب

از جمله مهم‌ترین مزایای وجود مخزن ذخیره آب شیرین‌کن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دسترسی به آب شرب در صورت قطعی برق
  • دسترسی به آب شرب در صورت قطع آب
  • ذخیره حجم مشخصی آب تصفیه‌شده
  • دسترسی به آب تصفیه‌شده پرفشار
مخزن ذخیره آب شیرین کن
مزایا و معایب مخزن ذخیره آب

با همه این تعاریف، استفاده از مخزن ذخیره آب، معایبی نیز دارد که از جمله مهم‌ترین آنها، جاگیر و حجیم ‌بودن این مخزن است. علاوه بر آن، وجود این مخزن باعث می‌شود تا هزینه‌های تعمیر و نگهداری و حتی تعویض قطعات دستگاه آب شیرین‌کن افزایش یافته و به افراد و تکنسین‌های متخصص نیاز باشد. همچنین در صورت افت فشار آب تولیدی توسط این مخزن و هر مشکل دیگری، امکان تعمیر مخزن وجود ندارد و بایستی تعویض گردد.

تنظیم میزان باد و فشار مخزن ذخیره 

یکی از مشکلات بسیار عمده‌ای که در مورد مخزن ذخیره دستگاه تصفیه آب اتفاق می‌افتد و کاربران را با مشکل مواجه می‌کند، کم فشار بودن آب تولیدی دستگاه تصفیه می‌باشد. یکی از دلایلی که باعث این مشکل می‌شود، پارگی تیوپ داخل مخزن ذخیره و یا تنظیم نبودن فشار آن است. در این مواقع کاربران می‌توانند با تنظیم و سرویس هوا و فشار مخزن، مشکل خود را حل کنند. 

خرید انواع مخزن ذخیره آب شیرین کن

همانطور که اشاره شد اگرچه خرید انواع مخزن ذخیره آب برای دستگاه آب شیرین کن الزامی نیست اما وجود آن مزایای بسیاری برای استفاده کنندگان خواهد داشت. با این حال لازم است که مخزنی که جنس و ظرفیت مناسبی دارد را تهیه کنید. برای مشاوره در این زمینه می‌توانید با کارشناسان شرکت سپاهان پالایش تماس بگیرید. این شرکت ارایه کننده انواع دستگاه آب شیرین کن صنعتی و فروشنده کلیه قطعات و لوازم جانبی آن است. بعلاوه، کارشناسان این شرکت، مشاوره‌های رایگان در زمینه خرید انواع دستگاه و قطعات را در اختیار شما مشتریان عزیز قرار می‌دهند.

تماس فوری: 09132101634

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *