آنتی اسکالانت یا مواد ضد رسوب در دستگاه های آب شیرین کن

امتیاز بدهید

از جمله مواد شیمیایی که برای افزایش کارایی دستگاه‌های اب شیرین کن در آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد انواع مواد ضد رسوب یا آنتی اسکالانت ، مواد ضدخوردگی  و ضد عفونی (دیسپرسانت)  هستند. این مواد برای بهبود عملکرد سیستم های RO (آب شیرین کن صنعتی) و NF (سیستم های نانو فیلتراسیون) تهیه و استفاده می‌شوند. در این نوشتار قصد داریم تا در مورد این مواد ، انواع آن و نکات مهم در استفاده از آنها صحبت کنیم.

آنتی اسکالانت چیست؟

آنتی اسکالانت از جمله مهم‌ترین موادی است که در فرآیند اسموز معکوس (RO) در دستگاه تصفیه آب و دستگاه آب شیرین کن به کار می‌رود. آب‌های طبیعی معمولاً دارای یون‌هایی مانند کلسیم، بی‌کربنات و سولفات هستند که در دستگاه‌های تصفیه آب و آب شیرین کن‌ها به راحتی می‌توانند رسوب تشکیل دهند. به همین دلیل برای جلوگیری از تشکیل رسوب در این دستگاه‌ها از ماده شیمیایی به نام آنتی اسکالانت (antiscalant) استفاده می‌کنند.

این ماده شیمیایی یک جزو جدایی‌ناپذیر برای تصفیه فیلتر ممبران موجود در دستگاه آب شیرین کن به حساب می‌آید. در فرآیند تصفیه آب، پدیده‌ای به نام فولینگ یا گرفتگی فیلتر ممبران وجود دارد. در واقع هنگامی‌که درصد یون‌های کلسیم و سولفات و همچنین کربنات در آب، از مقدار مشخصی بیشتر باشد، باعث رسوب این یون‌ها بر روی فیلتر ممبران شده و باعث گرفتگی و فولینگ فیلتر ممبران می‌شود. پدیده فولینگ و گرفتگی فیلتر ممبران بسیار مهم بوده و باید به آن توجه شود. چراکه با گذشت زمان و افزایش رسوبات بر روی فیلتر ممبران، دبی عبوری از دستگاه کم‌تر شده، کارایی دستگاه کاهش یافته و سیستم در طول زمان با افت شدیدی روبه‌رو خواهد شد.

در ابتدا فن آوری استفاده از انواع ضد رسوب برای سیستم های RO با بکارگیری مواد شیمیایی مورد استفاده در برنامه های خنک کننده آب و دیگ‌های بخار انجام می‌شد. اما به تدریج، تعداد زیادی از مواد شیمیایی آنتی اسکالانت تکامل یافتند که بسیاری از آنها بسته به کاربرد و پلیمر ارگانیک مورد استفاده، نتایج و کارایی بالایی را به وجود آورده اند.

اهمیت استفاده از ضد رسوب های آنتی اسکالانت

نمک‌های معدنی متداولی که معمولاً در رسوب‌گذاری بر سطح غشای ممبران نقش دارند، هنگامی‌که در آب به میزان اشباع خود برسند، باعث ایجاد ذرات متبلور و کریستال‌هایی بر سطح غشای فیلتر ممبران صنعتی می‌شوند. اگر این معضل در مراحل ابتدایی برطرف نشود، پس از گذشت زمانی کوتاه، موجب کاهش شار و دبی عبوری، کاهش بازده و افزایش هزینه‌های عملیاتی سیستم می‌شود. این زمان بسته به نوع ترکیبات رسوبی و میزان اشباع آنها می‌تواند متفاوت باشد. استفاده پیوسته از آنتی اسکالانت مناسب با فیلتر ممبران سبب می‌شود تا این گرفتگی‌ها به حداقل میزان خود رسیده و از افت کارایی دستگاه آب شیرین کن جلوگیری شود و باعث طول عمر بیشتر دستگاه گردد.

آنتی اسکالانت‌ها علاوه بر جلوگیری از رسوب روی فیلتر ممبران، باید متناسب با نوع فیلتر ممبران انتخاب شوند. به عبارتی دیگر، استفاده از آنتی اسکالانت نامناسب نه‌تنها از رسوب‌گذاری فیلتر جلوگیری نمی‌کند؛ بلکه با گذشت زمان باعث تخریب فیلتر ممبران می‌شود. از لحاظ اقتصادی نیز برای تهیه میزان مشخصی از مایع شیمیایی آنتی اسکالانت، مبلغی کمتر از صد هزار تومان نیاز می‌باشد. در حالی‌که برای خرید یک فیلتر ممبران مرغوب و درجه یک، مبلغ چند میلیون تومانی نیاز می‌باشد.

پس با توجه به این مورد نیز باید در تهیه و خریداری آنتی اسکالانت مورد نیاز دقت لازم و کافی را به کار برده و سعی شود تا آنتی اسکالانت مرغوب و متناسب با دستگاه خریداری شود. برندهای مختلفی از آنتی اسکالانت در بازار وجود داشته و برای فیلترهای ممبران مختلف به فروش می‌رسد که آنتی اسکالانت فلوکن 260، آنتی اسکالانت آویستا و آنتی اسکالانت جنسیس از مهم‌ترین و رایج‌ترین آنتی اسکالانت‌ها می‌باشد.

متداولترین مواد معدنی عامل رسوب گذاری در سیستم آب شیرین کن RO  

مواد معدنی موجود در آب که باعث ایجاد رسوب در انواع دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی می‌شوند در ادامه فهرست شده‌اند. وجود این مواد در آب سبب ایجاد رسوب در دستگاه شده و پس از مدتی عملکرد قطعات دستگاه را با مشکل روبرو می‌کند و از این رو نیاز است که برای پیشگیری از تجمع رسوبات از انواع مواد ضد خوردگی و ضد رسوب استفاده شود.

  • کربنات کلسیم [CaCO3]
  • سولفات کلسیم [CaSO4]
  • sولفات استرانسیوم [SrSO4]
  • sولفات باریم [BaSO4]
  • فسفات کلسیم [CaPO4]
  • کلسیم فلوراید [CaF2]

مواد شیمیایی آنتی اسکالانت RO

دیسپرسانت چیست؟

نوع دیگری از مواد ضد رسوب دیسپرسانت ها هستند که خانواده ای از پلیمرهای ساخته شده توسط انسان هستند. این مواد به منظور جلوگیری از ایجاد رسوب و تجمع آن بر روی سطح غشایی ساخته شده اند. دیسپرسانت گاهی به عنوان آنتی فولانت شناخته می شوند. مواد شیمیایی دیسپرسانت غالباً دارای خواص ضدعفونی هستند و گاها با خواص مواد آنتی اسکالانت مشابه است. کارآیی دیسپرسانت های مختلف می تواند برای مواد مختلف متفاوت باشد. بنابراین باید بدانید که برای چه عواملی استفاده می کنند. برخی از کاربردهای دیسپرسانت و مواردی که توسط آنها کاهش می یابد در زیر بیان می شوند.

  • فلزات معدنی
  • اکسیدهای فلزی و هیدروکسیدها )آهن ، منگنز ، آلومینیوم(
  • ماده سیلیکا پلیمریزه شده
  • مواد کلوئیدی [که به عنوان ذرات بسیار کوچکی تعریف شده اند که در یک سیستم معلق می مانند و می توانند از خاک رس، آهن، آلومینیوم، سیلیس، گوگرد و… تشکیل شون
  • مواد بیولوژیکی

انواع مواد ضد رسوب یا انتی اسکالانت

پایه بسیاری از مواد شیمیایی ضد رسوب ، پلیمرهای آلی ساخته شده توسط انسان هستند. به عنوان مثال اسیدهای پلی آکریلیک، اسیدهای کربوکسیلیک، اسیدهای پلی آمالیک، ارگانو فسفاتها، پلی فسفاتها، فسفوناتها، پلیمرهای آنیونی و غیره می‌توانند به عنوان مواد ضد رسوب به کار روند. وزن مولکولی این پلیمرها می تواند از 2000 تا 10،000 دالتون باشد.

اسید سولفوریک

به طور معمول اسید هیدروکلراید [HCl] یا اسید سولفوریک [H2SO4] ، برای کاهش pH به خوراک  RO تزریق می شوند. اسید سولفوریک بیشتر از اسید HCl استفاده می شود. یکی از دلایل این امر این است که اسید سولفوریک نسبت به اسید هیدروکلراید، هزینه نسبتاً پایین تری دارد. یکی دیگر از مزایای استفاده از سولفوریک نسبت به هیدروکلراید، کاهش بخار در جو است که به معنی خوردگی کمتری نسبت به اجزای فلزی اطراف آن است. اسید سولفوریک گاهی اوقات بیش از هیدروکلراید ترجیح داده می‌شود. اسید سولفوریک بدون مواد افزودنی، برای استفاده در سیستم RO مناسب است. اسید سولفوریک به صورت تجاری به عنوان یک محلول 20٪ و 93٪ در دسترس است.

در رقیق کردن 93٪ اسید سولفوریک احتیاط لازم است. زیرا حداکثر حرارت رفت در حدود 60٪ رخ می دهد. بسیار مهم است که اسید غلیظ به آرامی به بالای آب رقیق شده ای که مخلوط می شود اضافه شود تا حرارت و جوش به حداقل برسد و همچنین اسید هیدروکلریک وقتی ترجیح می یابد که سولفات کلسیم ، سولفات باریم یا سولفات استرانسیوم نگران کننده باشد. اسید سولفوریک سطح یون سولفات را در خوراک RO افزایش می دهد که به طور مستقیم پتانسیل مقیاس بندی مبتنی بر سولفات را افزایش می دهد. اسید هیدروکلریک درجه فنی (بدون مواد افزودنی) به طور معمول برای خرید مناسب است. اسید HCl  به طور معمول به عنوان یک محلول 30 تا 37٪ در دسترس است. گاهی اوقات به آن اسید کلریدریک نیز گفته می شود.

بایوساید

نوع دیگری از انتی اسکالانت ها بایو سید ها هستند. بیوسیدهای غشایی RO ترکیبات شیمیایی هستند که برای جلوگیری از رسوب بیولوژیکی و یا از بین بردن مواد سوخت زیستی غشای RO طراحی شده اند. بیوسیدها در اصل غیر سمی هستند و می توان از آنها برای دوز مداوم در غشاهای RO استفاده کرد. این ماده دارای دو تغییر میکروبیوکسید، اکسید کننده و غیر اکسید کننده برای ضد عفونی غشاء اسمز معکوس / نانو فیلتر / غشای فیلتر فوق العاده است. بيوكسيدهاي نوع اكسيد كننده براي سيستم اسمز معكوس بي خطر است. در برابر میکروارگانیسم های طیف گسترده و بسیار کارآمد است همچنین کاملاً زیست تجزیه پذیر است و کاملاً عاری از کلر و سازگار با محیط زیست است.

دیسپرسانت
دیسپرسانت

انواع مواد کلر زدا

به هیچ وجه نباید یک آب کلر آزاد در آب خوراک RO  وجود داشته باشد. حتی مقدار بسیار کمی از کلر در جریان ورودی آب دستگاه اسمز معکوس باعث وارد شدن آسیب جبران ناپذیر اکسیداسیون به غشای ممبران و خرابی آن می شود. بنابراین اپراتورها باید اطمینان حاصل کنند که اکسیدان ها وارد سیستم RO نمی شوند.
به طور کلی، دو روش معمول پیش تصفیه برای کاهش کلر باقی مانده در آب وجود دارد اول جذب کلر توسط فیلتر کربن فعال و دوم با استفاده از یک ماده کاهش دهنده شیمیایی مانند بیسولفیت سدیم است.

استفاده از فیلتر کربن فعال

فیلترهای کربن فعال معمولاً به شکل گرانول در مخازن فایبر گلاس و در سیستم های کوچک به صورت ترکیب سیلیس و کربن در یک مخزن استفاده می شود. توصیه می شود از کربن باکیفیت و ترجیحا گیاهی استفاده شود. نوع کربن، ترجیحا باید با سختی بالا و مقدار خاکستر کم انتخاب شود. زیرا در صورت نامرغوب بودن کربن، تحت فشار آب ورودی، کربن سختی خود را از دست داده و نه تنها توانایی حذف کلر را نخواهد داشت، بلکه باعث عبور خاکستر از فیلتر میکرونی می‌شود و گرفتگی ممبران را به همراه خواهد داشت.

مزایا و معایب فیلتر کربن فعال

از مزایای استفاده از فیلترهای کربن فعال می‌توان به توانایی آن در از بین بردن مواد آلی موجود در آب‌های خوراکی اشاره کرد. به همین دلیل از این نوع فیلتر در دستگاه‌های تصفیه آب خانگی بیشتر استفاده می‌شود زیرا این نوع فیلتر نسبت به سیستم شیمیایی اطمینان بیشتری دارد.
معایب استفاده از فیلترهای کربن فعال نیز این است که آنها برای پرورش باکتریها که می توانند منجر به رسوب بیولوژیکی RO شوند مکان مناسبی هستند.

استفاده از بیسولفیت سدیم (SBS)

از دیگر انواع آنتی اسکالانت ، بیسولفات سدیم یا SBS است. بیسولفیت سدیم [SBS] ماده اصلی کاهش دهنده کلر برای سیستم های اسمز معکوس بزرگتر است. البته باید توجه داشته باشید کهSBS  نباید کاتالیز باشد. محلول SBS  با حل کردن متابولیت سولفید جامد در آب ساخته می شود و pH برابر 6/4 در 1٪ محلول دارد. برای داشتن یک محلول SBS ده درصد به افزودن 230 گرم از متابیتسولفیت سدیم جامد به یک گالن آب نیاز است. متابولیس سولفات سدیم با خلوص 97.5 تا 99٪ از نظر تجاری در دسترس است و می توان با اطمینان آن را تا شش ماه در یک خشک نگهداری کرد.

محلول SBS در برابر هوا پایدار نیست و با اکسیژن و همچنین کلر نیز واکنش نشان می دهد. بنابراین توصیه می شود در مدت زمان 3 تا 7 روز از بسته هایی با وزن کمتر از 2٪ و بسته های کمتر از 10٪ در 7 تا 14 روز استفاده شود.

از لحاظ تئوری ، 74/1 ppm از SBS یا 0.70 ppm متابولیت سدیم، 1.0 ppm کلر را خنثی می کند. ولی در عمل طراحان از میزان 1.8 تا 3.0 ppm از SBS در هر 1/0 ppm کلر استفاده می کنند تا یک عامل ایمنی صنعتی برای سیستم های RO باشد. مقدار SBS باید به اندازه کافی بالاتر از عناصر RO اضافه شود تا حداقل 20 ثانیه از زمان واکنش مشکلی پیدا نشود و همچنین مخلوط کردن خطی مواد مناسب لازم است که این امر ترجیحا توسط میکسر استاتیک انجام می شود.

مزایا و معایب استفاده از آنتی اسکالانت SBS  

از مزایای استفاده از كلر زدایی SBS این است كه نسبت به فیلترهای كربن هزینه کمتری می خواهد. محصولات جانبی کمتر و عملکرد آسان از دیگر مزایای آن است. همچنین SBS باقیمانده به راحتی توسط RO حذف می شود.

از معایب SBS می توان نیاز به کنترل و مخلوط کردن حجم کمی از مواد شیمیایی و افزایش خطر ایجاد کلر در ساخت آن در غشاها در صورت عدم نظارت کافی و کنترل افراد، اشاره کرد . در مواردی که باکتری‌های کاهش دهنده گوگرد یا SBR در خوراک دستگاه آب شیرین کن موجود باشد ، بیسولفیت به عنوان یک ماده مغذی عمل می کند و رشد آنها را تقویت می کند. مواد SBR  معمولاً در مناطقی مانند فلوریدا در چاه‌های کم عمق یافت می شوند.

انواع مواد ضد رسوب بر اساس ساختار شیمیایی

این مواد علاوه بر نوع و برند خود، بر اساس ساختار و فرمول شیمیایی نیز به چند دسته مهم طبقه‌بندی می‌شوند که در ادامه به توضیح هر یک از آنها خواهیم پرداخت.

ضد رسوب های فسفاته (فسفونات)

مواد فسفاته دارای گروه‌های عاملی اسید کربوکسیلیک و فسفاته هستند. این آنتی اسکالانت‌ها برای جلوگیری از تشکیل رسوب سولفات و کربنات استفاده می‌شوند و نسبت به سایر آنتی اسکالانت‌ها خاصیت پخش‌کنندگی محدودتری دارند.

آنتی اسکالانت پلیمری

این مواد برای جلوگیری از رسوباتی نظیر رسوبات کربنات و فسفات، به میزان بالایی استفاده می‌شوند. مزیت این آنتی اسکالانت‌ها غیر سمی بودنشان است که در صورت تماس با بدن اپراتور، هیچ مشکلی به وجود نمی‌آورند.

کاربرد های آنتی اسکالانت

آنتی اسکالانت‌ها مواد شیمیایی بسیار معروف و رایجی هستند که در صنایع مختلفی به کار برده می‌شوند. مهم‌ترین موارد استفاده از آنتی اسکالانت‌ها در صنایع تصفیه آب و فاضلاب می‌باشد؛ اما علاوه بر این موارد، در موارد دیگری نیز از این ماده شیمیایی استفاده می‌شود. از جمله موارد استفاده انواع آنتی اسکالانت‌ها می‌توان به مثال‌های زیر اشاره کرد:

  • استفاده در دستگاه‌های آب شیرین کن با سیستم اسمز معکوس برای قابلیت بازدارندگی بالا
  • سیستم‌های نانوفیلتراسیون (NF)
  • دستگاه آب شیرین‌کن دریایی
  • سیستم‌های خنک کننده آب (برج‌های خنک کننده)
  • دیگ‌های بخار و سیستم‌های حرارتی
  • رسوب زدا در سیستم‌های برودتی
  • صنایع نفت، گاز و پتروشیمی (جهت جلوگیری از تشکیل رسوب)

عملکرد اصلی انواع مواد ضد رسوب در آب شیرین کن

این مواد شیمیایی با خاصیت بازدارندگی خود، از رسوب‌گذاری انواع نمک‌ها و مواد معدنی در داخل دستگاه جلوگیری کرده و باعث افزایش کارایی دستگاه آب شیرین کن می‌شود. این ماده شیمیایی با قرار گرفتن بر روی لایه‌های فیلتر ممبران، از رشد بیش از اندازه مولکول‌های نمک جلوگیری کرده و از رسیدن آنها به غلظت خیلی بالا پیشگیری می‌کند. همچنین اغلب ضد رسوب ها با ویژگی معلق سازی که دارند، انواع ذرات معلق نمک، ذرات آهن و دیگر مواد معدنی را توسط یون‌های منفی خود احاطه کرده و در نتیجه، به جای رسوب‌گذاری، موجب دفع آنها می‌شوند. در حالت کلی، آنتی اسکالانت‌های مورد استفاده در آب شیرین کن‌ها بر اساس سه مکانیزم از رسوب‌گذاری جلوگیری می‌کنند که در ادامه به هر یک از این مکانیزم‌های بسیار مهم می‌پردازیم.

  • افزایش آستانه بازدارندگی: مواد ضد رسوب ، برای جلوگیری از تشکیل رسوبات و ته‌نشینی آنها قدرت بالایی داشته و قادرند در مقابل این ذرات معلق در آب، به عنوان عامل بازدارنده عمل کرده و از تشکیل رسوب جلوگیری نمایند.
  • تغییرات در ساختار رسوبات: این مواد اغلب دارای بار سطحی منفی بوده و به عنوان آنیون‌هایی معلق در مایع شناخته می‌شوند؛ بنابراین این آنیون‌های آنتی اسکالانت با رسوبات چسبنده و توده‌ای فیلتر ممبران، وارد واکنش شده و با نرم کردن و غیر چسبنده کردن این رسوبات، از تشکیل رسوبات بسیار سخت بر روی فیلتر ممبران جلوگیری می‌کنند.
  • ویژگی پخش کنندگی یا دیسپرسانتی:  همان‌ طور که گفته شد، اکثر ضد رسوب‌ها دارای ساختار آنیونی هستند و با القای بار منفی خود بر روی رسوبات موجود روی فیلتر ممبران باعث معلق شدن این ذرات شده و از تشکیل رسوبات جلوگیری می‌کند.

آنتی اسکالانت‌ها توسط دوزینگ پمپ یا پمپ‌های تزریق مخصوص، به سیستم مورد نظر تزریق شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مقدار تزریق آنتی اسکالانت و دیسپرسانت در سیستم آب شیرین کن  RO

حفظ میزان تزریق دوز مناسب مواد شیمیایی ای همچون انواع ضد رسوب‌ها مهم است. تزریق میزان کم می تواند باعث ایجاد رسوب در دستگاه شود. دوز بیش از حد مواد نیز می تواند باعث ایجاد رسوب های پراکنده بر روی غشاء شود و یک مشکل دیگر را ایجاد کند.
بسیار مهم است که این مواد، هنگام خاموش شدن سیستم آب شیرین کن، کاملاً از سیستم دستگاه خارج شوند. زیرا می توانند بر روی غشاء قرار بگیرند و باعث ایجاد مشکل گرفتگی فیلتر شوند. بعلاوه، تزریق انواع مواد ضد رسوب باید در هنگام گرفتگی غشای دستگاه و یا  فشار کم آب متوقف شود.

مسئله مهم دیگر در انتخاب مواد ضد خوردگی و رسوب، اطمینان از سازگاری آن با غشای RO یا NF در حال استفاده است. مواد شیمیایی ناسازگار، می توانند به طور برگشت ناپذیری به غشای RO آسیب رسانند.

نکته مهم دیگر در تزریق آنتی اسکالانت این است که پمپ اندازه گیری شیمیایی مورد استفاده برای تزریق این مواد باید دقیقا تنظیم شود تا دفعات تزریق به حداکثر برسد. حداقل دفعات تزریق پیشنهادی یک بار در هر 5 ثانیه است. میزان دوز معمولی مواد ضد رسوب یا دیسپرسانت 2 تا 5 ppm است. برای دستیابی به دفعات تزریق پمپ اندازه گیری ، رقیق کردن ماده آنتی اسکالانت یا دیسپرسانت الزامی می باشد.
مثال دستگاه 25 متر مکعب در شبانه روز:
25  متر مکعب در شبانه روز با 50 % مقدار تنظیم مقدار تولید و پساب
 25 متر مکعب تولید
25  متر مکعب پساب
50  متر مکعب در شبانه روز ورودی دستگاه
3 ppm = 150 ppm/24h *50
بنابراین مقدار 150 پی پی ام آنتی اسکالانت با غلظت 3 پی پی ام در 24 ساعت شبانه روز نیاز است.

عوارض استفاده از آنتی اسکالانت یا رسوب زدا

آنتی اسکالانت‌ها نقش بسیار مهم و تعیین کننده‌ای در سیستم ایفا می‌کنند. از همین رو نمی‌توان آن‌ها را به سرعت حذف کرد. در کنار تمام خوبی‌هایی که این مواد دارند، تنها عوارضی که می‌توانند ایجاد کنند آن است که موجب خوردگی دستگاه می‌گردند. اگر سیستم از استانداردهای کافی برخوردار باشد و از متریال مرغوبی استفاده کرده باشد، نگرانی چندانی وجود ندارد. اما از آنجا که آنتی اسکالانت، خاصیت اسیدی دارد،  استفاده از نوع نامرغوب آن باعث کاهش عمر ممبران بر اثر شستشوی مکرر می‌گردد. زیرا مواد نامرغوب موجب گرفتگی ممبران خواهند شد. همین گرفتگی و تشکیل رسوب در میزان دبی تولیدی، تاثیر مستقیمی خواهد داشت. این مشکل، میزان دبی را کاهش می‌دهد؛ درنتیجه، ظرفیت تولید کاهش پیدا می‌کند و پساب‌ها افزایش می‌یابند. همچنین برای عبور آب از ممبران، نیاز به فشار بیشتری بوده و در آخر، پمپ سیستم باید با فشار و با آمپر بالاتری کار کند. این موضوع سبب استهلاک و آسیب رسیدن به پمپ می‌شود.

مواد ضد رسوب یا آنتی اسکالانت
محل تزریق مواد ضد رسوب در سیستم آب شیرین کن RO

محل تزریق مواد ضد رسوب در سیستم آب شیرین کن RO

طراحی سیستم تزریق مواد ضد رسوب در جریان آب ورودی به سیستم آب شیرین کن RO باید به گونه‌ای باشد که بتوانید اطمینان حاصل کنید که قبل از ورود آب به بخش‌های دیگر دستگاه از جمله پمپ فشار قوی، پرشر وسل و غشاء ممبران، مواد شیمیایی به درتسی با آب مخلوط شده باشد. استفاده از میکسر استاتیک، مؤثرترین روش اختلاط است، اما هزینه آن به سیستم اضافه می شود. بیشتر سیستم ها قبل از فیلتر کارتریج خوراک RO ، نقطه تزریق را دارند و به زمان عبور آب از فیلتر کارتریج و همزن پمپ خوراک RO متکی هستند تا در مخلوط کردن تأثیر بگذارد.

توصیه می شود در صورت تعدیل pH اسید در آب ورودی RO ، انتی اسکالانت یا دیسپرسانت قبل از رسیدن به نقطه تزریق ، با آب در یک مخزن جدا کاملاً مخلوط شود. این مواد معمولا به صورت مایع غلیظ یا به صورت پودر تهیه می شوند. آب رقیق سازی باید بدون سختی باشد و ترجیحاً از آب خروجی RO باشد. بسته به میزان رقیق شدن آب با ضد رسوب ها، می توانید حجم مخزن روزانه را انتخاب کنید. مدت زمان پیشنهادی برا اینکه محلول رقیق شده به حال خود بماند 2 تا 3 روز است.

نکات ایمنی مهم در هنگام استفاده از ضد رسوب‌ها

برای استفاده از آنتی اسکالانت‌های اسیدی و قلیایی باید فرد مورد نظر، دقت کافی و بالایی داشته باشد و حتماً از دستکش و عینک مخصوص مواد شیمیایی، ماسک ضد اسید دارای فیلتر مناسب، لباس و چکمه‌های ضد اسید استفاده کند. اگر فردی بر اثر تماس با این مواد دچار التهابات و مشکلات پوستی شود، باید محل مورد نظر از پوست خود را به مدت 15 دقیقه با آب فراوان شستشو داده و در صورت ادامه التهابات پوستی، به پزشک مراجعه کند. همچنین استشمام این ماده شیمیایی ممکن است باعث مشکلات و نارسایی‌های ریوی شود که در این صورت نیز، فرد مورد نظر باید فوراً به مکانی با هوای آزاد منتقل شود.

در استفاده از ماده شیمیایی آنتی اسکالانت باید فرد اپراتور دقت کافی را به کار برد تا از تماس این ماده با چشم خود جلوگیری کند؛ چراکه در صورت تماس با چشم، موجب سوختگی چشم می‌شود و در صورت اتفاق این حادثه، فرد مورد نظر باید چشم خود را به مدت 15 دقیقه با آب شسته و به پزشک مراجعه کند.

شرایط مناسب برای نگهداری از آنتی اسکالانت

همانطور که اشاره کردیم اسکالانت‌ها در دو نوع اسیدی و قلیایی هستند. برای نگهداری از این ضد رسوب در محیط باید یک سری نکات را مد نظر قرار داد.

  • محیط نگهداری از آنتی اسکالانت باید خشک و کاملاً تاریک بوده و دارای یک دمای معتدل باشد.
  • آنتی اسکالانت باید در ظروف دربسته که از نوع پلاستیک یا پلی اتیلن باشند، نگهداری گردد.
  • از قرار دادن این ضد رسوب‌ها در مجاورت مواد قلیایی باید خودداری گردد. زیرا واکنش آنها با هم می‌تواند خاصیت موثر آنتی اسکالانت‌ها را به شدت کاهش دهد.
  • اگر هنگام تزریق از این واحد نشتی یافت گردید، محل نشت را با خاک یا ماسه پر کرده و مواد نشت یافته را با آهک و ترکیبات مناسب خنثی نمایید.

بهترین برندهای آنتی اسکالانت در بازار

آنتی اسکالانت‌ها در انواع و برندهای مختلف تولید و در بازار عرضه می‌گردد. این مواد دارای انواع وارداتی و داخلی هستند که در ادامه بهترین آنها را شرح می‌دهیم.

آنتی اسکالانت جنسیس

جنسیس در واقع یک محصول فسفاته غلیظ است که در مقابل طیف وسیعی از محصولات معدنی موثر می‌باشد. این نوع ضد رسوب به دلیل نوع مواد تشکیل دهنده با کلیه لوله‌های کربن استیل و مواد مشابه آن سازگار است. این آنتی اسکالانت از تشکیل رسوبات فلزات سه ظرفیتی همانند آهن، منگنز و آلومینیوم بر سطح غشا جلوگیری به عمل می‌آورد و در نتیجه شستشوی مکرر ممبران را کاهش می‌دهد.

آنتی اسکالانت آویستا

این نوع برند ضد رسوب از تشکیل کلیه رسوبات آلی و مواد معدنی نظیر کلسیم کربنات، کلسیم سولفات، باریم سولفات و غیره جلوگیری به عمل می‌آورد. آنتی اسکالانت آویستا محصولی از برند Avista vitec است که در گالن‌های ۲۵، ۲۳۰ و ۱۱۰۰ کیلوگرمی و با قیمت مناسب به فروش می‌رسد. این ضد رسوب خود در انواع مختلفی نظیر مدل ۲ هزار، ۳ هزار و ۴ هزار می‌باشد که پرفروش‌ترین مدل آن  ۵۱۰۰، ۵۰۰۰ و ۵۳۰۰ است.

آنتی اسکالانت فلو کن ۲۶۰

فلوکن ۲۶۰ به عنوان یک عامل ضد رسوب در سیستم‌های RO استفاده می‌شود. آنتی اسکالانت فلوکن یک آنتی اسکالانت دارای طیفی وسیع و از نظر ظاهری مایعی به رنگ زرد روشن است که دارای ph پایین‌تر از ۲ بوده و کمی هم اسیدی است. برای جلوگیری از تشکیل رسوب، آن را به سیستم آب شیرین کن تزریق می‌کنند.

خرید آنتی اسکالانت در اصفهان

اگر از جمله افرادی هستید که از دستگاه های تصفیه آب صنعتی و اب شیرین کن استفاده می کنند، حتما متوجه شده‌اید که استفاده از آنتی اسکالانت نقش مهمی در بازدهی بالای دستگاه شما دارد. با این حال لازم است که برای خرید این قبیل مواد و روش استفاده از آن با متخصصین این حیطه مشورت نمائید.
در این زمینه ما به شما شرکت سپاهان پالایش را پیشنهاد می‌کنیم. این شرکت علاوه بر طراحی، ساخت و فروش انواع دستگاه آب شیرین کن صنعتی و قطعات یدکی آب شیرین کن ها، می‌تواند مواد شیمیایی لازم که دارای بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت باشند، برای استفاده در درون آنها برای شما فراهم کند. بعلاوه، مشاوران این شرکت، همواره آماده پاسخگویی به پرسش‌های شما در این زمینه هستند.  

تماس فوری: 09132101634

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *